MSN El Kaide'nin Güneydoğu yapılanmasını çökertti

Terör örgütü El Kaide adına MÜSİT adı altında faaliyet yürütürken, MSN'de yapılan görüşmeler ile polisin teknik takibi sonucu yakalanan 3'ü tutuklu 11 sanıkla ilgili iddianame tamamlandı. MSN'de kendisini ''Talha Türk'' sahte ismiyle tanıttığı anlatılan iddianamede, S.K'nin MÜSİT yapılanmasında yer alan diğer şahıslarla yaptığı bazı görüşmelere de yer verildi.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 14:32
Abone Ol google-news

İddianamede, bölgedeki Müslüman İntikam Tugayı (MÜSİT) yapılanmasının lideri olduğu bildirilen ve yurt dışına çıkma hazırlığı yaparken Muş'ta yakalanan S.K'nin örgütün faaliyetlerini düzenlediği kaydedildi.

Sanığın MSN'de kendisini ''Talha Türk'' sahte ismiyle tanıttığı anlatılan iddianamede, S.K'nin MÜSİT yapılanmasında yer alan diğer şahıslarla yaptığı bazı görüşmelere de yer verildi.

İddianamede, sanık S.K'nin MSN'de görüştüğü ''Molla'' lakaplı x şahıstan, patlayıcı madde yapımında kullanılan ''Hidrojen Peroksit'' hakkında bilgi istediği bildirildi.

Sanık S.K, ''Molla'' lakaplı x şahısla MSN'de Özbekçe yaptığı 12. görüşmede, ''Molla, Hidrojen Peroksiti kaç gratta kaynatayım. Onu bana yaz. 2 güne kadar maddeler hazır olur. Ondan sonra ya İstanbul'a ya da Ankara'ya gidip inşallah yakalanmazsam bitiririm. Çok dua edin. Az bir zaman kaldı'' şeklinde yazdığı iddianamede yer aldı.

''Hidrojen Peroksit'' hakkında bomba imha uzmanı tarafından hazırlanan ve iddianamede yer alan raporda, ''Hidrojen peroksit miktarına göre değişen miktarda edinilmesi ve özel yöntemle kaynatılarak saflık derecesi değiştirilmesi halinde patlayıcı madde yapımında kullanılabilir'' görüşüne yer verildi.

 

S.K. yakalanınca geri döndüler

İddianamede, tutuklu diğer sanıklar O.Y. ve O.B'nin de MÜSİT yapılanması içerisinde yer aldıkları, terör örgütü El Kaide'ye katılmak üzere Afganistan'a giderken, sanık S.K'nin yakalanması üzerine İran'dan Türkiye'ye geri döndükleri kaydedildi.

Sanıklardan O.Y'nin ailesine haber vermeden, annesine ait altınları alarak Afganistan'a gitmeye çalıştığı belirtildi.

 

''MÜSİT'in Bingöl sorumlusu Y.B''

İddianamede, sanıklardan Y.B'nin, telefon görüşmeleri ile MSN kayıtlarından yola çıkılarak, söz konusu kişinin terör örgütü El Kaide'nin Türkiye içerisindeki faaliyetlerini düzenlemek üzere oluşturulan MÜSİT yapılanmasının Bingöl sorumlusu olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Sanık Y.B'nin bazı kişileri terör örgütü El Kaide saflarında savaşmak üzere Afganistan'a gönderdiği ve son olarak kendisinin gittiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

 

Ceza istemi

İddianamede, sanıklardan S.K. ve Y.B'nin, TCK'nın 314/1. maddesinde yer alan ''Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'' suçundan 15'er yıl hapsi istendi.

İddianamede, diğer sanıklar O.Y, O.B, M.Y, S.B, M.B, Y.K, Ü.T, Y.İ. ve M.Ü'nün de ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu arada, güvenlik güçleri haziran ayında değişik illerde düzenledikleri operasyonda söz konusu kişileri gözaltına almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler