CHP'nin Beypazarı adayı eski bir imam

CHP, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, eski imam olan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı İsa Varlı'yı aday gösterecek. Varlı, adaylığının ''CHP'nin çarşaf açılımıyla'' irtibatlandırılmasına ilişkin yorum yapmak istemediğini söyledi.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 15:32
Abone Ol google-news

CHP Beypazarı İlçe Başkanı Sadi Aras, eski imam olan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı İsa Varlı'yı Beypazarı Belediye Başkan adayı olarak gösterildiğinin, parti genel merkezince doğrulandığını söyledi. Aras, ''Bu ismi parti olarak önümüzdeki günlerde açıklamayı düşünüyorduk, ama aday adayı olmayan yerlerde tek isim olunca ismin açıklanmasının bir sakıncası bulunmamaktadır'' dedi.

İsa Varlı, ''Yıllardır Ankara'da yaşıyorum. Beypazarı'na kazanmak için gidiyorum. Benim Beypazarı ile ilgim 40 yıllık hizmet süresince hiç kopmadı. İsmimin orada sempati uyandıracağı inancındayız. O nedenle aday oldum. Genel merkez beni aday olarak belirledi'' diye konuştu.

1950'de Beypazarı'nın Gürsöğüt köyünde doğduğunu belirten Varlı, hayat hikayesini şöyle anlattı: ''İlkokulu Beypazarı'nda okudum. Ankara'da Yıldırım Beyazıt Lisesi ve Ankara İmam Hatip Okulunu bitirdim. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldum. 1972'de Ankara Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne baş imam olarak atandım. 1982'de Diyanet'e geçtim. 4 yıl boyunca Yemimahalle ilçesi Toptancı Hal Camisi'nde imam olarak görev yaptım. Ardından Hacettepe Üniversitesinde, aralıklarla 1989'a kadar 3 yıl süreyle Kliniklik Hizmetler Müdürü olarak çalıştım. 1989'da Murat Karayalçın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Baş İmamı olarak tekrar belediyeye döndüm. 1994'de Melih Gökçek Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda, 15 gün içinde ilk görevden aldığı insanlardan biriyim. Tekrar Hacettepe'ye bu kez Protokol Müdürü olarak döndüm. 2004'e kadar bu göreve devam ettim. 2004'te Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı oldum. 1 yıl önce de emekli oldum.''

İki çocuğunun bulunduğunu belirten Varlı, kızının Hacettepe Üniversitesinde Doçent Dr. olduğunu, mimar olan oğlunun ise aynı kurumda Yapı İşleri Müdürü olarak görev yaptığını ifade etti.

Varlı, basında, kendisinin adaylığının ''CHP'nin çarşaf açılımıyla'' irtibatlandırılmasına ilişkin yorum yapmak istemediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler