Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu

Uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak Gaziantep, Şanlıurfa, Hakkari ve Van'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 13.05.2011 - 12:10
Abone Ol google-news

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokaklarda uyuşturucu satanlara yönelik yaptığı çalışma kapsamında Gaziantep merkez, Van, Hakkari'nin Yüksekova ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Sedat D. ile Enes Ö, Osman Ö, ve Eyüp D. ile 18 yaşın altında olduğu bildirilen 4 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 5 kilo 549 gram eroin, 55 gram esrar, yeşil reçeteye bağlı 15 sentetik hap, hassas terazi, suçta kullanıldığı değerlendirilen bin 20 lira, ruhsatsız tabanca ve 15 fişek ele geçirildi.

20 yaşındaki Sedat D'nin liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütünün, kurye olarak ''şüphelenilmeyeceği ve yakalandığında da az ceza alacağını'' düşünülerek 18 yaşın altındaki akraba çocukları kullandığı ileri sürüldü.

Bu arada, sokak satıcılarına yönelik operasyonlar kapsamında bugüne kadar 45 kişi hakkında adli işlem yapıldığı, bu kişilerden 9'unun tutuklandığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler