"Seçmen sayısı 1 yılda 6 milyon artar mı?"

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında seçmen sayısındaki 6 milyonluk artışın nasıl olduğunu, il, ilçe ve beldelerde artışların ne kadar olduğunu sordu. Kaplan, ''Seçmen sayısının 6 milyon artması, nüfusun yüzde 25 artması anlamına geliyor. Nüfus 1 yılda bu kadar artmayacağına göre, seçmen sayısındaki artış, naylon, mükerrer kayıt, seçim hilesidir." iddiasında bulundu.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 10:30
Abone Ol google-news

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın'ın adrese dayalı nüfus sayımına göre 2007'de 42 milyon 600 bin kişi olan seçmen sayısının 48 milyon 265 bin kişiye ulaştığını açıkladığını belirterek, 1 yılda seçmen sayısının 6 milyon arttığına dikkati çekti.

Oy verme işleminde boya kullanımının kaldırıldığını ifade eden Kaplan, ''Seçmen sayısının 6 milyon artması, nüfusun yüzde 25 artması anlamına geliyor. Nüfus 1 yılda bu kadar artmayacağına göre, seçmen sayısındaki artış, naylon, mükerrer kayıt, seçim hilesidir. Seçmen ikamet tespiti jandarmaya polise veriliyor. Seçmen kütüklerinin, yargı denetimi dışına çıkarılması kaygı verici. Vatandaşlık varsa e-devlet aracılığıyla bir tıkla nerede ne kadar vatandaş var tespit ediliyor; peki 6 milyon nasıl artıyor. Seçime, ciddi hile karıştırma, müdahale anlamına geliyor'' diye konuştu.

Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, seçmen sayısının 1 yılda nasıl 6 milyon arttığını, il, ilçe ve belde artışlarının ne kadar olduğunu sordu.

DTP'li Kaplan, AGİT'ten daha önce olduğu gibi ''Seçim Gözlemcisi'' istenip istenmeyeceğini öğrenmek de istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler