MHP, otomotivdeki daralmayı sordu

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a, otomotiv sektöründeki daralmayı önlemek için çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 10:30
Abone Ol google-news

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, daralma nedeniyle otomotiv sektöründe çalışanların, işsiz kalma endişesi taşıdığını ifade etti. MHP'li Çalış, sektör çalışanlarını mağdur etmemek, işçi çıkarmalarını önlemek için, sektöre yönelik teşvik ve destek verilip verilmeyeceğini öğrenmek istedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde Çalış, tarım sektöründe üretim ve istihdamı artırmak için çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Çalış, ''Karınlarını doyuramadıkları için şehirlere göçen insanlarımızı, doğdukları ve büyüdükleri köylere yeniden döndürme konusunda bir planınız var mı?'' diye konuştu.

 

Hazır kıyma şartları

Hasan Çalış, Mehdi Eker'e yönelttiği başka bir önergesinde ise, domuz etinden yapılan çiğ köftelerin satışıyla ortaya çıkan zehirlenme vakalarından sonra yasaklanan hazır kıymaların, son aylarda özellikle büyük marketlerin et reyonlarında yeniden yer aldığını belirtti. Önceden çekilen hazır kıymaların satışıyla ilgili yasağın kaldırılıp kaldırılmadığını soran Çalış, ''Mahalle kasaplarına göz açtırmayan denetimler, büyük marketlerde yapılmıyor mu? Yasaklara rağmen, hazır kıyma satışı yapan marketlerde nasıl bir işlem uygulanıyor?'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a yönelttiği soru önergesinde ise Çalış, şoför ve nakliyecilerin, bakanlık tarafından düzenlenen belgelere ne kadar ödeme yaptığını öğrenmek istedi. Çalış, şoför ve nakliyecilerin talepleri dikkate alınarak, bu belgelerin fiyatının makul bir düzeye çekilip çekilmeyeceği sorusunu yöneltti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler