Avrupa Ligi'nde şampiyon Porto!

UEFA Avrupa Futbol Ligi'nde finalde Braga'yı 1-0 yenen Porto, 2. kez bu kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Yayınlanma: 18.05.2011 - 21:01
Abone Ol google-news

İlk oynanmaya başlandığı 1955'te adı ''Fuar Şehirleri Kupası'' olan, 1971'den itibaren ''UEFA Kupası'' adı altında düzenlenen ve geçen yıl ismi ''UEFA Avrupa Ligi'' olarak değiştirilen ''Kupa 2''nin finalinde, Portekiz'in Porto ve Braga takımları karşılaştı.

İrlanda'nın başkenti Dublin'deki 52 bin kapasiteli Lansdowne Road Stadı'nda (Dublin Arena) oynanan ve İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo'nun yönettiği karşılaşmada Porto'nun golünü 44. dakikada Falcono attı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez mutlu sona ulaşan, aldığı bu kupa ile UEFA Kupası şampiyonluğu sayısını da 2'ye yükselten Porto, kupanın ilk turunda Beşiktaş ile aynı grupta mücadele etti. Portekiz ekibi, Beşiktaş'ı ilk maçta İnönü Stadı'nda 3-0 yenerken, evinde ise siyah beyazlılarla 1-1 berabere kaldı. Grup maçlarını lider tamamlayan Porto, finale kadar sırasıyla Sevilla, CSKA Moskova, Spartak Moskova ve Villareal'i kupa dışında bıraktı. Porto, 2002-2003 sezonunda bu kupada yine finale yükselmiş ve İskoçya'nın Celtic takımını uzatmada 3-2 yenerek, tarihindeki ilk UEFA Kupası'nı kazanmıştı.

Kupada finale kadar yükselerek büyük bir sürpriz yapan Braga ise tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası'nda final oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde grubunda 3. olarak UEFA Kupası'nda ''Avrupa macerası''na devam eden Braga, finale kadar Liverpool, Dinamo Kiev ve Benfica gibi güçlü ekipleri eleme başarısı gösterdi.

Bu arada, Galatasaray 2000 yılında bu kupayı Türkiye'ye getirmeyi başarırken, 2009'da ise kupa finali Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanmış ve Lucescu yönetimindeki Ukrayna'nın Shakthar Donetsk takımı finalde Almanya'nın Werder Bremen takımını 2-1 yenerek, mutlu sona ulaşmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler