19 Mayıs'a siyasi gerginlik gölgesi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında son günlerde miting meydanlarında tırmanan gerilim, iki liderin yüzüne de yansıdı.

Yayınlanma: 19.05.2011 - 06:08
Abone Ol google-news

Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilk tören, Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Burada anıta çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra törenlere Kurtuluş Yolu alanında devam edildi. Törende, bir deniz subayı ve iki deniz eri ile ikisi izci kıyafetli öğrenciler tarafından taşınan bayrak, Büyük Önder ve 18 silah arkadaşının karaya çıktığı alandan alındı.

Vali Hüseyin Aksoy, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda Samsun'da başlayan ışığın dalga dalga tüm yurda yayıldığını belirtti.

Öte yandan, Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile Samsun'a gelişi temsili olarak canlandırıldı. Törene, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, AKP Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, belde belediye başkanları, çeşitli kuruluşların temsilcileri, gaziler ve aralarında çeşitli illerden gelenlerin de bulunduğu öğrenci ve yurttaşlar katıldı.

Ankara

Kutlamalar kapsamında Ankara'da ilk tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Anıtkabir'deki törene, Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri ve diğer devlet erkanı katıldı. Törene katılanlar, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldiler.  Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk'ün mozolesine kırmızı ve beyaz karanfillerle süslü, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazan çelengi bıraktı. Devlet erkanı daha sonra saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında son günlerde miting meydanlarında tırmanan gerilim, iki liderin yüzüne de yansıdı.
 

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı: ''Aziz Atatürk, istiklal mücadelesini başlatmak amacıyla Samsun'a çıkışınızın 92. yıl dönümünde milletçe büyük bir gurur yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, ideallerinizden güç alarak ilerlemesine devam etmektedir. Özgüven içerisinde yükselen Türkiye, sahip olduğu nitelikleri ve benimsediği değerlerle, çevresine istikrar yayan ve ilham kaynağı olan bir ülke konumundadır. Ülkemizin elde ettiği muazzam başarılar, gösterdiğiniz hedeflere ulaşacağımızın da ispatıdır. Bu güvenimizin en önemli dayanağını oluşturan Türk gençliği, ülkemizi her alanda yüceltmeye ve geleceğe en güçlü şekilde taşımaya azimlidir. Gençlerimize armağan ettiğiniz milli bayramımızda sizi saygıyla, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.'' Devlet erkanının töreninin ardından, askerler ve öğrenciler de mozolenin önünde saygı geçişinde bulundu.

Samsun'dan yola çıkan ''Sevgi Bayrağı'' bu yıl ilk kez engelli bir sporcu tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek. Samsun'dan başlayan ''Bayrak Koşusu''na engelli sporcular da katıldı. Bayrak Koşusu, sabah saatlerinde, Bağcılar Belediyesinin olimpiyatlara hazırlanan engelli sporcularının da katılımıyla Anıttepe Spor Tesisleri'nde başladı.

''Engelsiz Türkiye Projesi''nde yer alan engelli sporcuların da katıldığı koşunun sonunda bayrağı milli sporcu Ersin Elban, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Gül'e teslim edecek. Ersin Elban, engeli bir sporcunun devletin en üst kademesinde bulunan birisine bayrak takdim etmesinin gurur verici olduğunu ifade ederek, ''Törenlere sadece bizim katılmamız yeterli değil. Tüm engellilerin 19 Mayıs törenlerine katılması gerekiyor. Bunun için tüm imkanlar kullanılmalı'' dedi. ''Sevgi Bayrağını'' taşıyan sporcular, Gençlik Caddesi'nden geçerek 19 Mayıs Stadyumu'na geldi.

 

Ulus'ta Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu

Ankara Ulus'taki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Düzenlenen törene, Ankara Vali Yardımcıları Yıldırım Uçar ile Mustafa Tapsız, Ankara Garnizon Komutan temsilcisi Tuğgeneral Baki Kavun, Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, il protokolü, askeri personel, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Anıta, Ankara Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığının yanı sıra bazı üniversiteler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve kamu kurumlarının çelenklerinin konulmasının ardından, Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bayraklar göndere çekildi.

 

Başbakan Erdoğan, törenlere katılamadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen törene ''soğuk algınlığı'' nedeniyle katılamadı. Stadyumdaki tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şeref tribününde yerini almasıyla başladı.
 

İzmir’de buzda bayram
 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda tören yapıldı. İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İzmir Vali Vekili Totuk, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

Totuk, Anıt Şeref Defteri'ne şunları yazdı: ''19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığında İzmir işgal edileli 4 gün olmuştu. İzmir'in yanı sıra ülkemizin her köşesi işgal altında idi. En karanlık, en zor günlerde gösterdiğin azim ve kararlılık ile Türk ulusuna güç verdin. Türk milletinin mücadele kudretini yeniden ortaya çıkardın. Yaktığın bağımsızlık ateşi, milletin tüm fertlerinin yüreğine dalga dalga yayıldı. Türk ulusu Ata'sının önderliğinde şanlı Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Hedeflediğin tam bağımsızlığa kavuştu. Karamsar olmamayı senden öğrendik. Kurduğun laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, emanet ettiğin Türk gençliğinin ilke ve devrimlerine yürekten bağlılığı ile sonsuza kadar yaşayacaktır. 19 Mayıs 1919'un 92. yılında sana içten bağlılığımızı yineliyor, şükran ve minnet duygularımızla huzurunda saygı ile eğiliyoruz.'' İzmir'deki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Stadı'nda devam edecek.

 

İstanbul’da çeşitli etkinlikler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeral Hulusi Akar ile siyasi partilerin temsilcileri ve diğer ilgililerin katıldığı törende, anıta, çelenk konulup, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Avni Mutlu, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

İstanbul’da, kutlamalar kapsamında, “Fener Alayı Yürüyüşü”leri, paneller, açık oturumlar, tiyatro gösterileri gerçekleştirilecek. Beşiktaş Akaretler Şair Nedim Parkı önünden başlayarak, Beşiktaş Meydanı’nda sona erecek “Fener Alayı Yürüyüşü” dolayısıyla bugün saat 19.30’dan itibaren Şair Nedim, Nüzhetiye ve Süleyman Seba caddeleri, geçişler esnasında trafiğe kapalı olacak.

 

Türk Telekom Arena Stadı'ndaki tören

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Telekom Arena Stadı'nda tören düzenledi. Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar'ın, tören aracından halkı selamlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 19 Mayıs'ın ''bahtı açık olan milletin'' talihinin dönüm noktası olduğunu söyledi. 19 Mayıs'ın, Mustafa Kemal Atatürk için uzun ve çileli bir yolculuğun başladığı gün olduğunu belirten Yıldız, ''Türk milletinin kurtuluşu için tutuşturulan ateşin alevlendiği gün bugün. Kurtuluş alevlerinin sadece Samsun'u değil, tüm vatanı sardığı bugün, milletimiz için kader günüdür'' dedi.

Konuşmanın ardından, öğrenciler, Türk ulusu ve Cumhurbaşkanı adına 3 defa ''Sağ ol'' şeref çağrısında bulunduktan sonra bando eşliğinde Gençlik Marşı'nı seslendirdi.
Gençler adına Üsküdar Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı öğrencisi Özer Gümüşay, ''Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi''ni okudu. Hitabeyi, stadyumdaki vatandaşlar ve askerler uzun süre alkışladı.

Üsküdar Türkan Sabancı Görme Engelliler İş Okulu öğrencisi Ebru Canlı şiir okudu. Haydarpaşa Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Selcen Palut da gençlik adına konuşma yaptı. Daha sonra, askeri ve sivil okullara mensup öğrenciler, askeri bando eşliğinde geçit töreni yaptı. Tribünlerdeki öğrenciler de ellerindeki renkli kartonlarla, ''Yurtta Barış Dünyada Barış'', ''Türk Övün Çalış Güven'', ''92. Yıl Kutlu Olsun'', ''İstanbul 2011'', ''19 Mayıs 1919'', ''Cumhuriyet Erdemdir'', ''Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye'', ''Her Türk Asker Doğdu'' yazılarını oluşturdu.

Öğrenci grupları, daha sonra da müzik eşliğinde gösteri yaptı. Öğrenciler gösterilerinde, ''işgal yıllarının karanlık günlerinden bağımsızlık yolunda ilk tohumların atıldığı başkaldırı günleri'', ''ülkenin karanlık işgal yıllarından bağımsızlık güneşine doğru önlenemez yükselişi'', ''modern ve çağdaş Türkiye'nin genç ve güçlü Cumhuriyeti'ni ve bağımsızlık ateşinin tüm Anadolu'ya dalga dalga yayılmasını'' anlattı.

Ayrıca, sivil okullardan 1728 öğrenci ve Üsküdar Kuleli Askeri Lisesinden 640 öğrenci olmak üzere 2 bin 368 öğrencinin ortak hazırladığı ''özgürlük ve bağımsızlığın sembolü, bayrağımız teması'' gösteri gruplarının çeşitli dans ve koreografileriyle işlendi. Gösteriler sırasında, Üsküdar Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri, ''Vatan Sana Canım Feda'', ''Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Vatan'' ile Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını oluşturdu. Tribündeki öğrenciler de ellerindeki fonlarla ''kalbimizdesin'' yazısı yazdı.

 

Van'daki kutlamalar ileri bir tarihe ertelendi

Van'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, havanın yağışlı olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Kentteki kutlamalar, Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Atatürk Şehir Stadyumu'nda devam etmesi planlanan kutlamaların, havanın yağışlı olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. Valilik önündeki törene Vali Münir Karaloğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileriyle, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Mersin

Mersin'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, çelenk koyma töreniyle başladı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve diğer ilgililer, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören son buldu.

Tören sırasında, geniş güvenlik önlemleri alındı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, törenin ardından Gaziler Derneği üyeleri ile bayramlaştı. Törene, eski Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök ve Vahap Seçer ile sivil toplum kuruşlarının başkanları, diğer siyasi parti temsilcileri ile askeri ve sivil erkan katıldı.

 

Antalya

19 Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katılımıyla bir tören düzenlendi. Tören başlamadan önce protokol üyelerinin duracakları yerlere ilişkin bir karışıklık yaşandı. Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği'nde yaklaşık bir süre önce yapılan değişikliğe rağmen, yönetmeliğin eski haline göre sıralanan protokol üyelerini, valiliğin protokol görevlisi uyardı.

Protokol üyeleri, yeni yönetmeliğe göre ilk sırada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yanında Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz şeklinde sıralandı. Bu sıralama yapılırken tören alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, kendisinden önceki yönetmelik değişikliği uyarısından habersiz şekilde Bakan Gönül'ün yanında durdu. Bakan Gönül'ün yanlış yerde durduğunu düşünen Akaydın, Gönül'e ''Siz karıştırmış gibisiniz sayın bakanım'' diye seslendi. Kendisine ''Normal değil mi?'' cevabını veren Bakan Gönül'e Akaydın, gülerek, ''Burası normalde komutanın yeri de onun için'' diye cevap verdi. Bakan Gönül ile Başkan Akaydın arasında geçen kısa diyaloğun ardından Akaydın, yönetmeliğin yeni şekline göre protokol üyelerinin en sonuna geçti.

Bakan Gönül, Atatürk Anıtı'na üzerinde ''Milli Savunma Bakanlığı'' yazılı çelenk koyarken, diğer katılımcılar da kurumları adına anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Ahmet Altıparmak Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

 

Ardahan'da kutlamalar ertelendi

 Ardahan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, yağmur nedeniyle Cumartesi gününe ertelendi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulduktan sonra, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninden sonra yapılan açıklamada, bugün saat 10.00'da İnönü Mahallesindeki 75. Yıl Cumhuriyet Stadyumunda yapılması planlanan kutlamaların, yağmur nedeniyle cumartesi günü aynı saat ve aynı yerde yapılacağı belirtildi.

 

Şanlıurfa

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Bayram dolayısıyla kentte düzenlenen ilk etkinlikte Bakan Çelik, Vali Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile diğer ilgililer Vilayet önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gazetecilere açıklama yapan Çelik, ''Türkiye'nin geleceğini gençliğe emanet eden ecdadımıza layık bir gençliği yetiştirme konusunda elden gelen gayreti esirgemeyeceğiz'' dedi.


Öte yandan MHP Merkez İlçe İkinci Başkanı İsmail Bayram, partisine ait çelengin tören alanında olmasına rağmen, anıta sunulmak üzere anons edilmediğini iddia etti. Programın başlangıcından yarım saat önce tören alanında bulunmasına karşın, Valilik görevlileriyle yaptığı görüşmede partiden bir yetkili bulunmadığı gerekçesiyle anons edilmediğini öğrendiğini ifade eden Bayram, ''Biz bunu şiddetle reddediyor, saygısızlık olarak kabul ediyoruz. Bir daha böyle bir şey yaşanmaması için daha hassas davranılsın. İnşallah sehven yapılmış bir hatadır'' dedi. Kentteki kutlama töreni daha sonra, 11 Nisan Şehir Stadyumu'nda devam etti.

 

Adana

Adana'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları başladı. Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Mehmet Eröz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Öte yandan, yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle kutlamaların akşam 19:00'da 5 Ocak Stadı'nda devam edeceği bildirildi.

 

Elazığ

Elazığ'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk konarak başladı. Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutan vekili Kurmay Albay Cumhur Koskos, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile yetkililer, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu. Törene, askeri ve sivil erkanla öğrenciler katıldı. Elazığ'da bayram kutlamaları akşam saat 19.00'da Atatürk Stadyumu'nda düzenlenecek törenle devam edecek.

Hatay

Hatay'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.
Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Semih Erdoğan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım ve Baro Başkanı Sinan Akgöl, etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Lekesiz şeref defterini imzaladı.
 

Adıyaman

Adıyaman'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Bayram kapsamında kutlamalar Hükümet binası önündeki Atatürk büstü önüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Stadyumu'nda devam eden etkinlikler çerçevesinde, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, tören aracıyla gençlerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu etkinlikte, Adıyaman Anadolu Engelliler Derneğine bağlı engellilerin ellerinde Türk Bayrakları ile yaptıkları tören geçişi ayakta alkışlandı.

 

Denizli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Denizli'de törenlerle kutlanıyor. Denizli Valiliği önünde düzenlenen ilk törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemür, DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, 11. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, diğer protokol üyeleri, askerler, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 20.00'de Atatürk Stadı'nda düzenlenecek etkinlikle devam edecek.
 

Tekirdağ

Tekirdağ'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı. İlk tören, Atatürk Anıtı'na, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleriyle, siyasi partilerin çelenklerini koymasıyla başladı. Daha sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi. İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda yapılan törenlerde, Vali Zübeyir Kemelek, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Öte yandan, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrenci gösterilerinin 21 Mayıs'ta Namık Kemal Stadı'nda yapılacağı bildirildi.
 

Artvin

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Artvin'de törenlerle kutlandı. Valilik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenlere, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Nasif, Belediye Başkanı Emin Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Cafer Güven Kara, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Suat Sonay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Artvin vali yardımcıları Osman Altın, Ahmet Karakaya, İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, kamu kurum ve kuruluşlarıylaa sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Çelenk sunumunun ardından burada devam eden kutlamalar, Vali Yemlihalıoğlu'nun beraberindeki Albay Nasif ve Belediye Başkanı Özgün ile öğrencilerin ve yurttaşların bayramını kutlamalarıyla sürdü.
 

Bitlis

Bitlis'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene, 8 Ağustos Stadyumu'nda devam edildi.
Statta, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, törene katılanların bayramını kutladı.

Mustafa Kemal'in rehberliğinde, Türk milletin 19 Mayıs 1919 tarihinde bir kez daha şahlandığını ifade eden Korkmaz, 1919'da Samsun'da yakılan özgürlük ateşinin, kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayıldığını kaydetti. Gençlik adına konuşmalar yapılan programda, şiirler, Gençliğe Hitabe, Gençliğin Ata'ya Cevabı ve Gençlik Marşı okundu. Tören geçişinin yapıldığı törende, sportif yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.
Program, halk oyunları ve öğrenci gruplarının gösterilerinin ardından sona erdi.
 

Şırnak

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Şırnak'ta törenle kutlandı. Şırnak'taki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
Tören daha sonra olumsuz hava şartları nedeniyle Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda devam etti. Törene, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, kurum amirleri ve yurttaşlar katıldı.

 

Bursa

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Bursa'da düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Şahabettin Harput, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törenlere, Atatürk Stadı'nda devam edildi. Stadyumdaki kutlamalarda Vali Harput, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Es ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, üstü açık otomobille halkı selamladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ın şeref tribününden izlediği törende, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaptığı konuşmada, Türk milletinin güvencesi olan gençlerin, yakın gelecekte önemli görevler üstlenip ülkeyi daha ileriye götüreceklerini ve milli değerlere sahip çıkmayı sürdüreceklerini söyledi.

 

Çanakkale

Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.
Törende, Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinliklere 18 Mart Stadı'nda devam edildi. Buradaki tören Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın halkı selamlamasıyla başladı. Stadyumdaki törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Daha sonra, resmi geçit töreni yapıldı ve öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.
 

Gaziantep

Gaziantep'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kamil Ocak Stadyumu'nda kutlandı. Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Protokol üyelerinin Kamil Ocak Stadyumu'na gelerek yerlerini almalarının ardından buradaki törenlere başlandı. İlk olarak Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'in üstü açık askeri tören arabasına binerek türbinlerde bulunan yurttaşları selamladı.

 

Bayburt

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Bayburt'ta törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayıp Genç Osman Stadyumu'nda devam eden törene Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Belediye Başkanvekili Şahin Kızılaslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Altan, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, daire amirleri, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. Kutlamalar, öğrencilerin sunduğu gösterilerle sona erdi.
 

Gümüşhane'de programının bazı bölümleri iptal

Gümüşhane'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kutlama programının bazı bölümleri iptal edildi.
Hükümet Meydanı'nda yağmur nedeniyle 20 dakika gecikmeli başlayan çelenk sunma törenine Vali Enver Salihoğlu, AKP Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, adli ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

Buradaki törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Salihoğlu, yağış nedeniyle Yenişehir Stadyumu'ndaki törenin yapılıp yapılmamasına gençlerin karar vereceğini belirterek, ''Yağış dolayısıyla stadyumdaki gösterileri ertelemeyi düşünüyorduk. Ancak bu kararı gençlerimiz verecek'' dedi. Daha sonra protokol üyeleri ile vatandaşların geçtiği stadyumda, sadece resmi geçit töreni ile bayram gösterisi yapıldı. Konuşmalar ve ödül töreni ise hava muhalefeti nedeniyle programdan çıkarıldı.
 

Düzce

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Düzce'de törenlerle kutlandı. Anıtpark Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından 18 Temmuz Stadında tören düzenlendi. Törene katılan Vali Vasip Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram gençlerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Konuşmaların ardından, şiir, kompozisyon ve çeşitli branşlardaki yarışlarda dereceye giren öğrencilere Vali Vasip Şahin, AKP milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay tarafından hediyeleri verildi. Tören, okul guruplarının geçişi ve gösterilerinin ardından sona erdi.
 

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te törenler düzenlendi

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlanıyor. Zonguldak'ta valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'ndaki tadilat nedeniyle Fener Sahası'nda devam eden kutlama kapsamında, Zonguldak Valisi Erdal Ata, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Ertan Altınoluk ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, tören aracıyla halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin ardından Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okunduğu törende, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.
Bazı öğrencilerin, Türkiye Taşkömürü Kurumu maden işçilerinin kıyafetlerini giyerek madende kömür üretimini canladırmasından sonra gösteri grubunun oluşturduğu kulenin en yüksek noktasında Türk Bayrağı açıldı. At üzerinde kalpakla tören alanında dolaşarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Atatürk Lisesi öğrencisi Oytun Yaban, coşkuyla alkışlandı. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesindeki kutlamalarda, aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grup, tören alanına ellerinde Türk Bayrakları ile atlar üzerinde geldi. Çok Programlı Ormanlı Lisesi Bandosu eşliğinde düzenlenen geçit töreni sonrası okul öğrencileri gösteriler sundu.

Bartın

Bartın'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalara Atatürk Şehir Stadı'nda devam edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın sadece milli kurtuluş hareketinin başlangıcı olmakla kalmadığını, yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle diğer dünya devletleri arasındaki saygın yerini almasını sağladığını belirtti. Şiirlerin okunduğu programda, geçit töreni yapıldı, kız ve erkek öğrencilerden oluşan gruplar gösteri sundu.
 

Karabük

Karabük'teki kutlamalar, Yenişehir Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda devam eden etkinlikler çerçevesinde, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, gençlerin ve yurttaşların bayramını kutladı. Çeşitli gösteriler sunan öğrencilerin ellerinde Türk Bayrakları ile yaptıkları tören geçişi, ayakta alkışlandı. Öğrenciler halk oyunları, dans ve çeşitli gösteriler sundu.

Yalova

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Yalova'da törenlerle kutlandı. Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, hava muhalefeti nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende, Vali Osman Çapalı, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Karamürselbey Merkez Komutanı Dnz. Kıdemli Albay Necati Ünsal Soykan, öğrenci ve vatandaşların bayramlarını kutlayarak selamladı. Hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Stadyumu'nda yapılacak gösterilerin 21 Mayıs Cumartesi gününe ertelendiği bildirildi.
 

Diyarbakır

Diyarbakır'daki kutlama törenleri, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma etkinliğine, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk katıldı. Törende, Büyükşehir Belediye Başkanlığını temsilen kimsenin bulunmaması dikkat çekti. Bakan Eker, gazetecilerin kendisine yönelttiği, ''Törende, belediyeden kimsenin bulunmaması, bölgedeki olaylardan mı kaynaklanıyor?'' sorusuna, ''Bilemem, onlara sormak lazım'' dedi.

Atatürk Stadyumu'nda devam eden törende de Vali Toprak ve Korgeneral Çolak, araçla tur atarak, vatandaşları selamladı. Törende, gençlerin okuduğu şiirlerin ardından, gösteri grupları, değişik yörelerin halk oyunlarını sergiledi. Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu ve Dicle Üniversitesi Jimnastik grubu öğrencilerinin gösterisi beğeni topladı.

 

Erzurum

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Kentte düzenlenen ilk etkinlikte Bakan Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu ile diğer yetkililer, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından buradaki tören sona erdi. Erzurum'daki törenlere Yeni Erzurum Stadı'nda devam edildi. Tören, şiirlerin okunması, halk oyunu gösterileri ve sporcular tarafından hazırlanan gösterilerle sona erdi.

 

Erzincan

Erzurum'da Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, 13 Şubat Şehir Stadı'nda devam etti. Burada Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, vatandaşları selamlayarak, halkın bayramını kutladı. Törende şiirler okundu, halk oyunları ve öğrenci tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.
 

Tunceli

Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Tunceli'de de tören düzenlendi.
Atatürk Mahallesi Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlanan tören, Atatürk Stadı'nda sürdü. Vali Mustafa Taşkesen ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, burada vatandaşları selamlayarak, gençlerin bayramını kutladı.
Tören, şiirlerin okunması, geçit töreni ve sporcular tarafından hazırlanan gösterilerle sona erdi.
 

Iğdır

Iğdır'da, Vali Amir Çiçek, Garnizon Komutanı ve 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Nevzat Taşdelen ile diğer yetkililer, Atatürk Caddesi'ndeki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Iğdır Belediyesi'nden hiçbir yetkilinin katılmadığı bildirildi. Dün gece başlayan ve sabah saatlerinde de devam eden yağmur nedeniyle Şehir Stadyumu'nda yapılması planlanan tören, hava muhalefeti nedeniyle 21 Mayıs'a ertelendi.
 

Muş

Muş'ta, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Muş Şehir Stadyumu'nda devam etti. Burada Vali Ali Çınar, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Sefa Vidinlioğlu ile Belediye Başkanı Necmettin Dede vatandaşları selamladı. Törende gençler tarafından Gençlik Meşalesi yakılırken, program geçit töreni, öğrenci ve sporcular tarafından hazırlanan gösterilerle tamamlandı.
 

Bingöl

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Bingöl'de de coşkuyla kutlandı.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Bingöl Şehir Stadyumu'nda devam etti. Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder ve Belediye Başkanı Serdar Atalay vatandaşları selamlayarak, gençlerin bayramını kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Tören, okullar arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verilmesi, geçit töreni ve öğrencilerin gösterisiyle sona erdi.

Kars

Kars'taki törenler Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.
Şehir Stadyumu'nda devam eden törende, Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş vatandaşları selamlayarak gençlerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Samsun'dan getirilen temsili bayrak, Vali Kara'ya teslim edildi. Tören, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabının okunmasının ardından resmi geçit töreni, Mehteran Takımı'nın konseri, halk oyunları ve öğrencilerin gösterileriyle tamamlandı.

Öte yandan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tören düzenlendi. Tören, Gaziler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından Sarıkamış Şehir Stadyumu'nda devam etti. Burada Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı İlhan Özbilen halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

Batman

Batman'daki törenlere Maliye Bakanı Şimşek de katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu. 16 Mayıs Şehir Stadı'ndaki bayram kutlamaları Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencilerinin Maliye Bakanı Şimşek ve eşi Esra Şimşek, Vali Ahmet Turhan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli'ye çiçek verilmesiyle başladı. Vali Turhan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bereceli halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende, Bakan Şimşek'e bir öğrenci Türk Bayrağı hediye etti. Kutlamalara Batman Belediyesi'ni temsilen kimsenin katılmaması dikkat çekti.
 

Konya

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Konya, Karaman ve Aksaray'da çeşitli törenler düzenlendi. Konya'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, Atatürk Stadı'nda devam etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı törende, Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek vatandaşları selamlayarak, yurttaşların bayramlarını kutladı.
 

Karaman

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Karaman'da Cumhuriyet Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Törenler, Kemal Kaynaş Stadı'nda devam etti. Vali Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Kalınsaz ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törenlerde, Taşkale beldesinden Karaman'a yürüyerek gelen izciler, yanlarında taşıdıkları Türk Bayrağı'nı Vali Süleyman Kahraman'a verdi.
 

Aksaray

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Aksaray'da, Vali Orhan Alimoğlu, Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.


Giresun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 92. yıl dönümü, Giresun'da da törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Atatürk Stadı'nda devam etti.
Buradaki törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Gürman İlhanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Çağlayan, daire müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende, Vali Şahin, Tuğgeneral Güder ile Belediye Başkanı Aksu halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.


Kilis


Kilis'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehir Stadında devam eden törende, Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Abdi Bulut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, vatandaşların bayramını kutladı. Kilis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, törendeki konuşmasında, bugünün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe emanet ettiği, kutsal vatanın inançla taçlandırılmış gurur günü olduğunu söyledi.

 

Samsun

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi ''Türk Yıldızları'' ile F-16'ların gösteri ekibi ''Solo Türk'', 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Samsun'da bir gösteri gerçekleştirdi. Kurulduğu 1992 yılından bu yana gerek yurt içindeki, gerekse yurt dışındaki gösterilerinde ortaya koyduğu başarılı performansla tanınan Türk Yıldızları'nın Doğu Park merkezli gösterisi, yaklaşık yarım saat sürdü. NF-5 A/B tipi yüksek performanslı jet uçakları ile gerçekleştirilen gösteriyi Doğu Park sahilinde toplanan yüzlerce vatandaş büyük ilgiyle izlerken, timde görevli bir subay da gösteriyle ilgili sürekli anlatım yaptı.

Dünyada süpersonic (sesten hızlı) uçaklarla gösteri yapan az sayıdaki akrobasi timinden biri olan Türk Yıldızları, gösterilerini 8 uçakla gerçekleştiriyor. Kutlamalarda Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yeni oluşturulan F-16 gösteri ekibi ''Solo Türk''te Samsun semalarında birbirinden ilginç gösterilerle Samsunluların büyük beğenisini topladı. Dünyada çok az sayıda F-16 solo gösteri uçağı bulunurken, gösteri timindeki uçağın tasarımı da ilgi odağı oldu.

İlgili haber için tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler