"Pilotaj hatasına inanmıyoruz"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Isparta'daki uçak kazasına ilişkin yaptığı açıklamasının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan rapor Isparta'ya ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan kazazede yakınlarının avukatlarından Hasan Kaşıkara " Bu tür kazalarda sadece pilotaj hatasından kaynaklandığına inanmıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 12:43
Abone Ol google-news

Isparta'da yaşanan uçak kazasına ilişkin Keçiborlu Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklama yapan kazazede yakınlarının avukatı Hasan Kaşıkara, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte raporun bir örneğini almak için Keçiborlu Savcılığı'na geldiklerini ve raporun bir örneği ile olay yeri CD görüntülerini aldıklarını kaydetti.

Henüz raporu incelemediklerini ifade eden Kaşıkara, ''Raporu inceledikten sonra örneğini mağdur yakınlarına vereceğiz. Rapor teknik bir rapor. Bizden çok, bunu yorumlaması gereken teknik ve objektif bakışların da olmasını istiyoruz. Bu tür kazaların sadece pilotaj hatasından kaynaklandığına inanmıyoruz. Raporu inceledikten sonra başka kusurlular varsa bunlarla ilgili de yasal süreci sonuna kadar takip edeceğiz'' dedi.

Hukuki sürecin devam ettiğini belirten Kaşıkara, ''İnanıyoruz ki kanunun öngördüğü tüm yasal soruşturma usulleri uygulanacaktır. Bizler kamuoyunun, herkesin vicdanını rahatlatan bir soruşturma olacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

Rapora karşı dava açılıp açılmayacağı yönündeki sorulara da Kaşıkara, şu yanıtı verdi:
''Biz burada mağduruz. Yolcu yakınları mağdurdur. Müşteki sıfatıyla her zaman gerek Keçiborlu'daki savcılık soruşturması hakkında gerekse ağır cezada açılacak davayı sonuna kadar takip edecekler. Bizim ceza kanunlarımızda davanın açılıp açılmamasıyla ilgili usuller bellidir. Müşteki sıfatıyla dosyada zaten şikayet dilekçelerimiz var. Soruşturma devam ederken taleplerimizi savcılık makamına iletip soruşturmanın hakkaniyet ilkelerine uygun olarak devam etmesini sağlayacağız.''

Raporu almak için Keçiborlu Savcılığı'na gelen kazazede yakınları Şerafettin Tokgöz, Cihan Zengi, Durmuş Çobankaya ve Kamil Balcı da raporu henüz incelemediklerini, ancak pilotaj hatasının yanı sıra teknik hataların da varlığından söz edildiğini belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler