"Havaalanı uluslararası uçuşlara açık olmayacak"

Gürcistan'ın yeniden bütünleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Temur Yakobaşvili, tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'daki havaalanının uluslararası uçuşlara açık tutulamayacağını söyledi.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 14:07
Abone Ol google-news

Gürcistan'ın yeniden bütünleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Temur Yakobaşvili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abhaz yönetiminin Sohumi havaalanını uluslararası uçuşlara açmayı planladığını belirterek, böyle bir durumunu söz konusu olamayacağını ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının hiçbir ülkeye bu havaalanını kullanma iznini vermeyeceğini kaydetti.

Abhazya'ya, yasa dışı uçuş seferleri düzenleyecek hava yolu şirketlerine ceza uygulanması gerektiğini kaydeden Yakobaşvili, ''Abhazya kendi başına bir devlet değil ve dolayısıyla aldığı kararların da bir önemi yok'' dedi.

Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Batu Kutelya da Abhaz yönetiminin Rusya ile sağlayacağı hava yolu ulaşımını uluslararası adlandırmasının bir mantığı olmadığını, Sohumi'ye Rusya dışındaki bir ülkenin yapacağı uçuşlar için Gürcistan hava sahasının kapalı olduğunu ifade etti.

Parlamentonun Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Givi Targamadze, aynı görüşü dile getirerek, Abhazya'ya Rus dışındaki hiçbir ülkenin hava yolu seferi düzenlemesini beklemediklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler