Kaçırılan tarihi eserler İtalya'da bulundu

İtalya'nın Trieste kentinde İstanbul'dan gelen araçta Bizans ve Roma dönemlerine ait antik para ve milattan sonra dördüncü yüzyıla ait arkeolojik objeler ele geçirildi. Aracın sürücüsü hakkında tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Ele geçirilen antik para ve arkeolojik objelerin değerinin 100 bin Avro'nun üzerinde olduğu düşünülüyor.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 14:09
Abone Ol google-news

İtalyan mali polis ekipleri, Trieste sınır kapısında İstanbul'dan gelen araçta yaptıkları aramada, 2 bin 500 adetten fazla antik para ve arkeolojik obje tespit etti.

Trieste Cumhuriyet Savcılığı, aracın sürücüsü hakkında tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma başlattı.

İtalyan güvenlik birimleri, antik para ve arkeolojik objelerin araçta bir çantayla gizlenmiş halde ele geçirildiğini belirtirken, sürücünün uyruğu ve kimliği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Uzmanlar tarafından yapılan ilk incelemede, bulunan antik paraların Bizans ve Roma dönemine, arkeolojik objelerin ise milattan sonra dördüncü yüzyıla ait olduğu saptandı.

Yetkililer, ele geçirilen antik para ve arkeolojik objelerin değerinin 100 bin Avro'nun üzerinde olduğunun tahmin edildiğini belirterek, özel koleksiyonculara satılması muhtemel bu tür tarihi objelerin gerçek mali değerine ilişkin kesin bir rakam verebilmenin mümkün olmadığına da dikkati çektiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler