"Yargı en güzel cevabı verecektir"

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görevli bazı personelin sağlık karnelerinde reçete nüshalarının farklı düzenlenip sahte sağlık raporları hazırlanarak yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan eski TRT İzmir Bölge Müdürü Süleyman Saylan, ''Yüce yargı, adaletin tecellisi ile hukuksuzluğa en güzel cevabı verecektir'' dedi.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 14:34
Abone Ol google-news

Eski TRT İzmir Bölge Müdürü Süleyman Saylan, avukatı Tülin Türk Gürsoy ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Olayla ilgili olarak anlaşılmaz bir sebeple gözaltına alındığını belirten Saylan, bir eczanenin, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü personelinin ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının sağlık karnelerine düzenlediği sahte heyet raporlarıyla kanser hastası gibi göstererek, pahalı kanser ilaçları yazmak suretiyle TRT'yi 2 milyon YTL civarında dolandırması iddiası üzerine başlatılan idari ve yargısal soruşturma kapsamında, olayın gerçekleştiği dönemde üst yönetici olması sebebiyle ifadesine başvurulduğunu söyledi.

Saylan, ''Yüce yargı, gerçek suçlu ve masumları ayırarak adaletin tecellisi ile hukuksuzluğa en güzel cevabı verecektir'' diye konuştu.

 

Operasyon

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görevli bazı personelin sağlık karnelerinde reçete nüshalarının farklı düzenlenip sahte sağlık raporları hazırlanarak yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada mayıs ayında inceleme başlatan müfettişler, düzenledikleri raporları İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileterek suç duyurusunda bulunmuş, savcılık talimatıyla 1 hafta önce harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 kişiyi gözaltına almıştı.

Adliyeye sevk edilen 20 kişiden 1 eczacı, 3 eczane çalışanı ve 10 TRT görevlisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, aralarında eski TRT İzmir Bölge Müdürü Süleyman Saylan'ın da bulunduğu 6 kişi serbest bırakılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler