'Beraber olalım, büyük projelere imza atalım'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmesintan'ın Türkmenbaşı kentinde işadamları ile yaptığı toplantıda Türk Cumhuriyetleri'ne "İlişkilerimizi daha da canlandıralım ki bütün bölgede büyük ortak projeleri yaşama geçirelim"diye seslendi. Başbakanlığın akreditasyonunu yenilemediği Hürriyet gazetesi muhabiri Turan Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı'nın uçağına davet edilmesi dikkat çekti.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 18:12
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan’ın Avaza turizm bölgesinin tanıtımı programı çerçevesinde Türkmensintan’a geldi. Türkmenbaşı kentinde DEİK işadamları heyeti üyeleri ve Türkmesintan’da faaliyet gösteren bazı işadamları ile bir araya gelen Gül, burada yaptığı konuşmada, Türk dünyası ve Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilere her açıdan önem verdiğini söyledi.

Bu çercevede bugüne kadar Türkmenistan, Azerbaycan ve Kazakistan’ı ziyaret ettiğini anımsatan Gül, bahar aylarında da Kırgızistan ve Tacikistan’ı ziyaret etmeyi planladığını ifade etti. Türkmesintan ziyareti çerçevesinde bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile biraraya geleceğini vurgulayan Gül, bunun ülkeler arasındaki ilişkilerin nasıl dönüştüğüne örnek olduğunu kaydetti. Gül, “Bu yakın, kardeşçe, samimi ilişkiler; hem siyasi hem ekonomik hem kültürel alandaki işbirliğinin daha da canlandırılmasına, bütün bölgede büyük ortak projelerin yaşama geçirilmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

Öte yandan Başbakanlığın akreditasyonunu yenilemediği Hürriyet gazetesi muhabiri Turan Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı’nın uçağına davet edilmesi dikkat çekti. Gül, yazılı basından 8 gazeteci ile TRT ve Anadolu Ajansı’nı beraberinde bu ülkeye götürdü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler