Alman profesöre 'Atatürk' soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen ''Dersim'' konulu konferansta, ''Atatürk yaşasaydı savaş sanığı olarak yargılanması gerekirdi'' şeklinde konuşan Bremen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ronald Münch hakkında soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 29.11.2008 - 10:43
Abone Ol google-news

Bremen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ronald Münch'in Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen ''Dersim'' konulu konferansta, ''Atatürk yaşasaydı savaş sanığı olarak yargılanması gerekirdi'' şeklinde konuşması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral tarafından yürütülecek soruşturma, 5816 sayılı Atatürk Hakkında İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un 1. ve 2. maddeleri uyarınca gerçekleştirilecek.

Soruşturma kapsamında, Münch'ün konuşma metni, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü kanalıyla istenecek, ayrıca soruşturma ve yargılama şartları incelenecek.

Soruşturmada, 13 Kasım tarihinde düzenlenen ''Dersim'' konulu konferansa katılan DTP'li milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Şerafettin Halis'in konuşmaları da incelemeye alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler