Erdoğan'a analiz beğendiremedik!

AKP'nin 13. İstişare ve Değerlendirme toplantısında, 'kömür' tartışmalarına açıklama getiren Başbakan Tayyip Erdoğan, ''Bu millet bir çuval kömüre, oyunu satmayacak kadar onurludur" dedi. Dış basında kendisiyle ilgili çıkan yorumlara da cevap veren Erdoğan, "Siyaseti bilmeyenlerin yaptığı analizlerle Türkiye'yi mahkum etmek istiyorlar. Benim milletim bu analizleri yutmaz" dedi.

Yayınlanma: 29.11.2008 - 11:19
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asya Termal Otel'de düzenlenen AKP'nin 13. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantının AKP, Türk milleti ve Türkiye için hayırlı ve bereketli sonuçlar getirmesini temenni ettiğini söyledi.

''AKP ailesi'' olarak her fırsatta bir araya geldiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
''Durum değerlendirmesi ve öz eleştiri yapıyor, heyecanlarımızı tazeliyoruz. Konuşmaktan, diyalogdan, tartışmaktan, istişare etmekten asla kaçınmıyor, her fırsatta aynaya bakıp kendi muhasebemizi yapıyoruz. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz, istişare toplantılarıyla Türk siyasetinde katılımcılık noktasında numune gösterilecek bir uygulamanın içinde olduk.''

 

"Dicle'den Meriç'e"

''Unutmayalım ki 70 milyon yurttaşımızın sorumluluğu, 780 bin kilometre kare vatan toprağının yükü bizim omuzlarımızdadır'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Dicle'den, Fırat'tan, Meriç'e, Karadeniz'den Akdeniz'e, Edirne'den Ardahan'a kadar her karış ülke toprağının mesuliyeti bizim üzerimizdedir. Bu yük ne kadar ağır olursa olsun bu mesuliyet ne kadar zahmetli olursa olsun bu güne kadar gururla, onurla, şerefle taşıdık bundan sonra da aynı hassasiyetle taşımaya devam edeceğiz.
Şunu hiç bir zaman unutmadık, unutmayacağız, bu millet bizlere bir emanet verdi, bu emanetin anlamını, önemini, kutsallığını bir an olsun aklımızdan çıkarmıyoruz. Emanetin asıl sahibi aziz milletimizdir. Bizim şahsi bir hırsımız yok, bizim tamahımız yok, bizim kibrimiz yok, koltuk sevdamız makam mevki takıntımız yok. Biz millete hizmetkar olmakla, milletin gözüne girebilmiş, gönlünde yer alabilmiş olmakla, milletimizin hayır duasını almakla mutlu oluyoruz.''

 

"Benim milletim yutmuyor"

Erdoğan, şöyle devam etti:

''AKP'nin ne olduğunu, ne olmadığını, neler yaptığını milletimiz çok iyi biliyor. Kimse AKP'yi olduğundan farklı göstermeye çalışmasın. Bakıyorsunuz, akla hayale gelmedik analizlerle siyaseti bilmeyen anlamayan, halkın arasına karışmayanların yaptığı analizlerle Türkiye'yi mahkum etmek istiyorlar. Ondan sonra 'AKP'nin lideri nedense çok kızgın' diyorlar. Hayır, ben gerçekleri anlatıyorum, işinize gelmediği için böyle bir yaftalamayı yapıyorsunuz. Ve bunları benim milletim onlardan çok daha iyi biliyor. Bu analizleri, benim milletim yutmuyor ve yutmayacak da... AKP'yi bu yanlış analizlerle izah etmeye, AKP'nin milletten gördüğü teveccühü kendilerine göre farklı bir şekilde aydınlatmaya çalışıyorlar. Sanki ellerinde bir röntgen cihazı var, beyinlerimizin arkasını görmeye çalışıyor, bir de görüyorlarmış gibi kati yorumlar yapıyorlar.

'AKP neden bu kadar oy alıyormuş, neymiş kömür dağıtıyormuş, un dağıtıyormuş, yoksulu, yoksulluğu istismar ediyormuş, her kişiye bir tane Cumhuriyet altını veriyormuş, varoşları istismar ediyormuş', söyledikleri bu... Bundan farklı bir şey duydunuz mu bunlardan? Milletin zekasını, ferasetini, hakimiyetini kararını ve tercihini aşağılamaya, tahkire kadar götürüyorlar işi. 'Göbeğini kaşıyanlar oy veriyor AKP'ye' diyorlar . 'Bu ülkenin zencileri oy veriyor' diyorlar. Ama millet bunları yutmuyor ve elinin tersiyle tokadı atıyor ve sandığa da gömüyor. Bu millet bir çuval kömüre, bir çuval una oyunu satmayacak kadar onurludur, gururludur, işte birilerinin görmediği budur.''

 

Sessiz Devrimler

''Bu millete mensup olan, bu ülkeye aidiyet duyan, bu devlete sadakat besleyen, bu ülkenin bayrağını, hilalini, yıldızını, bu ülkenin her karış toprağını sevgi ile bağrına basan herkesin hareketlerinin içerisinde olduğunu'' anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Irk, din, dil, sınıf mezhep ve meşrep ayrımı yapmadan, bu ülkenin bütün bireylerini vatandaşlık hukuku çerçevesinde kucaklayabilen herkes, bu kadronun tabii üyesidir. Türkiye'nin kalkınmasından, demokratikleşmesinden, özgürleşmesinden heyecan duyan herkes, ülkesine adanmış bu kervana dahildir.
Türkiye demokratik alanda sessiz devrimler gerçekleştirdiyse, bu AKP'nin başarısıdır. Türkiye ekonomik alanda tarihi göstergelere ulaştıysa, dış politikada tarihinin en aktif en saygın, en güvenilir konumuna ulaştıysa, Türkiye hukuk devleti standartlarını yükselttiyse, sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmeye başladıysa, devlet millet kaynaşmasını sağladıysa, güven ve istikrar zemininde büyüyor, kalkınıyor AB ile katılım müzakerelerini yürütüyorsa, bu AKP'nin başarısıdır. ''

 

Kızılcahamam Kampı

Kızılcahamam'daki Kamp'a, bakanlar, milletvekilleri, parti kurucuları ve MKYK üyeleri katılacak.

Toplantı, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açılış konuşmasının ardından basına kapalı sürecek.

Kampta, yerel seçimlerde izlenecek stratejiler ele alınacak. Başta Doğu ve Güneydoğu bölgesine yapılacak yatırımlar ile Alevi açılımının da ele alınacağı Kampta, küresel ekonomik kriz ve Türkiye’ye etkileri de masaya yatırılacak. Kamp yarın akşam Erdoğan’ın kapanış konuşması ile sona erecek.

Öte yandan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile AKP Genel Başkanı Yardımcıları Bülent Gedikli ve Edip Uğur'un, katılımcıların gündeme ilişkin sorularına yanıt vereceği öğrenildi.
Bakanlar ve parti yöneticilerinin de 13'er gruba ayrılan katılımcılarla toplantı esnasında görüşmeler yapacakları bildirildi.

Toplantının bu akşamki bölümünde de Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın, katılanlara, bakanlığının çalışmalarına ilişkin bilgi vereceği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler