Öymen: Kriz Türkiye'yi delip geçiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye’nin krizden etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Kriz Türkiye’yi teğet geçmiyor, delip geçiyor” dedi.

Yayınlanma: 29.11.2008 - 17:47
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Bartın’da partisinin il başkanlığınca düzenlenen “Dış Politika ve Türkiye'nin Karşılaştığı Sorunlar” konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye iyi yönetilmediği için halkın sıkıntı çektiğini söyledi.

Ülkedeki kaynakların yeterince iyi değerlendirilemediğini, israf edildiğini ifade eden Öymen, “Krizden en çok etkilenen birkaç ülkeden biri olan Türkiye, IMF'ye müracaat etmek zorunda kalmıştır. Bizden başka İzlanda, Macaristan, Sırbistan ve Norveç başvurmuş. Peki bu kriz bütün dünyayı etkiledi, nasıl oldu da Türkiye birkaç ülkeden biri olarak IMF'ye müracaat etti. İşte bu sorunun cevabı Türkiye'nin bu krizden birçok ülkeden daha fazla etkilendiğidir. IMF'ye ancak krizle karşılaşıldığında, sıkıntıya düşüldüğünde müracaat edilir” diye konuştu.

IMF ile iş birliği yapıldığında çok ağır bedeller ödendiğini, ülkelerdeki gelir dağılımının bozulduğunu kaydeden Öymen, IMF’nin, emeklilerin maaşına zam yapılmasını engellediğini vurguladı.

Bursa’da işten çıkarılanların sayısının 40 bine yaklaştını yıl sonuna kadar bu rakamını 60 bini aşacağını ifade eden Öymen, ülkelerin krizden kurtulmak için vergileri düşürdüğünü, halkın cebine giren parayı artırdığını söyledi. Öymen şunları kaydetti:  “Böylelikle tüketim artıyor. Tüketim artınca fabrikalar çalışıyor ve insanlar işinden olmuyor. Biz tam tersini yapıyoruz. Maliye Bakanı ‘Ben vergilerime dokundurmam’ diyor. Onlar yapıyor da biz niye yapmıyoruz? Halkın alışveriş imkanını artıracak hiçbir şey yapılmıyor.”

Öymen, Türkiye’deki öğretmenlerin yüzde 60’ının gazete bile alamadığını ve geçim sıkıntısı nedeniyle ek iş yapmak zorunda kaldığını kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler