Meclis'te bu hafta

Meclis Genel Kurulu’nda geçen hafta görüşmelerine başlanan ancak iktidarla muhalefet arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle birinci bölümünün tamamlanmasıyla yarım bırakılan Türk Ticaret Kanunu tasarısının görüşmelerine bu hafta devam edilecek. Meclis’te ayrıca CHP Genel sekreteri Önder Sav’ın telefonlarının dinlendiği iddiasıyla kurulan Araştırma Komisyonu da GSM Şirketleri ve Telekom’dan uzmanları dinleyecek.

Yayınlanma: 30.11.2008 - 09:56
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu, Kurban Bayramı’na kadar fazla mesai yapacak. 2 Aralık Salı günü CHP ve MHP’nin öğretmen ve okulların sorunları konusunda verdikleri araştırma önergeleri görüşülecek. Genel Kurul’da daha sonra da görüşmeleri geçen hafta yarım kalan Türk Ticaret Kanunu Tasarısı’nın görüşmelerine devam edilecek. Geçen hafta Genel Kurul’da 52 bölüm ve bin 535 maddeden oluşan tasarının birinci bölümü kabul edilmişti.

Genel Kurul, 2 Aralık Salı günü 15.00-23.00 saatleri arasında 3 ve 4 Aralık’ta ise 11.00-23.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul’da, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle genel görüşme yapılacak.

 

Gündemdeki tasarılar

Meclis Genel Kurulu’nda geçen hafta kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre “Türkiye ile Suudi Arabistan arasında karayoluyla yolcu ve yük taşımacılığı, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması ile karşılıklı vergi kaçakçılığına engel olunmasını öngören 3 kanun tasarısı, Türkiye'ye sağlanan Avrupa Topluluğu mali yardımlarıyla ilgili tasarı, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine Yönelik Kyoto Protokolüne Türkiye'nin Katılmasının Uygun Bulunduğuna Dair Tasarı, Dernekler Kanunda değişiklik öngören kanun teklifi ile Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunda Değişiklik yapan tasarı” Genel Kurul gündeminin ön sıralarına alınmıştı. Bu tasarıların da Genel Kurul’da öncelikli olarak görüşülmesi bekleniyor.

Meclis’te bu hafta ayrıca CHP Genel sekreteri Önder Sav’ın telefonlarının dinlendiği iddiasıyla kurulan Araştırma Komisyonu da GSM Şirketleri ve Telekom’dan uzmanları dinleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler