Bunlar da 'Organik kurban'

Samsun'un Gazi Belediyesi Ekolojik Yaşam Pazarı'nda satışa sunulan organik ürün sertifikalı firma tarafından yetiştirilen kurbanlıklar büyük ilgi görüyor. Organik tarımsal üretim yapan firma sahibi Ümit Ayla "Koyunları 350, koçları ise 450 YTL'den satışa sunduk." dedi.

Yayınlanma: 30.11.2008 - 10:08
Abone Ol google-news

Samsun'un merkeze bağlı Kaşyayla köyünde uluslararası sertifikalı organik tarımsal üretim yapan firma sahibi Ümit Ayla; yaptığı açıklamada, yüzde 100 organik olarak yetiştirdikleri kurbanlık koyunları satışa çıkardıklarını söyledi.

Çiftliklerinde ekolojik üretim için uluslararası sertifikalarının bulunduğunu belirten Ayla, şöyle konuştu: ''2003 yılından beri sertifikalı üretim yapıyoruz. Sadece kurbanlık koyunlarımız değil. Koyunların yediği yemler, arazimizde yetiştirdiğimiz otlar tamamen organiktir. Türkiye'de ilk kez organik olarak yetiştirilen kurbanlıkları satıyoruz. Koyunları 350, koçları ise 450 YTL'den satışa sunduk. Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle 180 adet organik koyun satacağız.''

Firma danışmanı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Ayan ise dünyanın son yıllarda organik ürünlere yöneldiğini belirterek, Türkiye'de ilk kez kontrollü olarak yetiştirilen tamamen organik olan kurbanlık satışlarına insanların ilgi gösterdiğini söyledi.

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım da belediye olarak açtıkları ekolojik pazara gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler