Molotofkokteyl atan 12 kişi yakalandı

Diyarbakır'da izinsiz gösterilere katıldıkları, araç ve iş yerlerine molotofkokteyli attıkları belirlenen 12 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildikleri kaydedildi.

Yayınlanma: 30.11.2008 - 13:40
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, bir siyasi partinin ilçe gençlik komitesinde yer alıp terör örgütü PKK adına eylem grubu oluşturdukları belirlenen oluşuma karşı operasyonel çalışma yapıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda çeşitli tarihlerde izinsiz gösterilere katılan, araç ve iş yerlerine molotofkokteyli atan ve eylem hazırlığında oldukları belirlenen 12 kişinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Yakalanan kişilerin üzerinde ve ikametgahlarında yapılan aramalarda, 1 adet molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler, 3 adet dizüstü bilgisayar, 7 adet hard disk, flash bellek, hafıza kartları, bölücü terör örgütünü temsil eden bez parçaları, yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Operasyon sonucunda Bağlar ve Kayapınar ilçelerindeki 2 araç ve 1 iş yerine molotof atılması eylemi aydınlatılmıştır."

Açıklamada, yakalanan kişilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edildikleri kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler