İngiltere, Hindistan'daki saldırıları soruşturuyor

İngiliz istihbarat servisleri Hindistan'daki saldırılarla ilgili kapsamlı soruşturma başlattı. İngiliz istihbarat birimlerinin, özellikle teröristlerin Pakistan bağlantıları üzerinde durduğuna dikkat çekildi.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 08:18
Abone Ol google-news

İngiliz istihbarat servisleri MI5 ve MI6 ile dinleme-izleme servisi GCHQ, ülke dışındaki İngiliz hedeflerine yönelik yeni tehdit değerlendirmesi yapmak amacıyla Hindistan'daki saldırılarla ilgili kapsamlı soruşturma başlattı.

Soruşturma çerçevesinde teröristlerin kullandığı taktikler ile saldırıların finansmanı konularının incelendiği belirtildi. İngiliz istihbarat birimlerinin, özellikle teröristlerin Pakistan bağlantıları üzerinde durduğuna dikkat çekildi.

Saldırılarla İngiliz vatandaşları arasındaki bağlantının da araştırıldığı bildirildi.

İstihbarat birimlerinin, teröristlerin daha önce de Pakistan, Hindistan ve Orta Doğu'da uygulanan gerilla tarzı taktik kullandıklarını, ancak bu bölgelerde daha önce uygulananın aksine intihar saldırısı düzenlemek yerine, İngiltere'de 7 Temmuzda uygulanan ''belli bir hedefe planlı saldırı'' yöntemini izlediklerini dikkate aldıkları belirtildi.

İstihbarat örgütlerinin, teröristlerin, merkezi Pakistan'da bulunan bir terör grubuna mensup olduğu konusunda görüş birliği içinde bulundukları, ancak bu grubun hangisi olduğu konusunda henüz tahminde bulunmaktan kaçındıkları da ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler