Bayram tatili 9 gün olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 10.30'da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Bakanlar Kurulu üyelerine para politikalarına dair brifing verdi. Toplantıda, bayram tatili nedeniyle, kamu çalışanlarının Cuma günü idari izinli sayılmasına karar verildi. Bu kararla, bayram tatili 9 güne çıktı.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 08:58
Abone Ol google-news

Bakanlar Kurulu, Kurban Bayramı’nın ertesi gününe gelen 12 Aralık Cuma günü, kamu görevlilerinin idari izinli sayılmalarına karar verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kararı Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek açıkladı. Çiçek, 12 Aralık Cuma günü kamu görevlilerinin idari izinli sayılacaklarına, 6 Aralık Cumartesi günü sabah saat 06.00’dan başlayarak 13 Aralık Cumartesi günü saat 24.00’a kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden ücretsiz yararlanılacağına, 8 Aralık 2008 Pazartesi günü saat 00.00’dan 11 Aralık 2008 Perşembe günü saat 24.00’a kadar da toplu taşım araçlarıyla ilgili eski belediyelerin eski uygulamalarını sürdürebileceğine karar verildiğini bildirdi.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda, AK Parti'nin hafta sonu Kızılcahamam'da yapılan istişare ve değerlendirme toplantısıyla ilgili değerlendirmeler yaptıklarını da bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Hindistan'daki terör saldırılarıyla ilgili soru üzerine, Bakanlar Kurulu'nda bu konunun gündeme gelmediğini söyledi.

Türkiye'nin terörden en çok zarar ülkelerin başında geldiğini ifade eden Bakan Çiçek, bunun için terör eylemlerinin karşısında Türkiye'nin tutumunun açık ve belli olduğunu anımsattı.

Terörle mücadele konusunda, Türkiye'nin nerede terör eylemleri varsa, terör örgütünün hedefine ulaşmaması açısından yapabileceği bir katkı varsa bunu verdiğini anlatan Çiçek, ''Maalesef Hindistan'da da çok üzücü bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Türkiye olarak nefretle kınadığımız bir olaydır'' dedi.

 

 

Merkez Bankası brifingi

Merkez Bankası'nın kanun gereği senede 2 defa faaliyetleri ve para politikalarına ilişkin Bakanlar Kurulu'na bilgi sunduğunu anımsatan Bakan Çiçek, ''2008'in bilgi sunumu bugün gerçekleşti. Sayın Başkan ve ekibi, Bakanlar Kurulu üyelerine uluslararası gelişmeler, Türkiye'de finansal istikrar, enflasyon gelişmeleri, tahminler ve riskler, para politikası, ekonomik görünüm ve 1 Ocak 2009'dan itibaren Türk Lirası'na geçişle ilgili kurula kapsamlı bilgi vermiş, sayın Başkan ile birlikte son gelişmeler birlikte değerlendirilmiştir'' dedi.

 

Durmuş Yılmaz Erdoğan'la aynı fikirde

Çiçek, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da bugünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda, ''Finansal kriz yönünden bir geriye dönüşün olduğunu'' ifade ettiğini bildirdi.

''Sayın Başbakan dünkü açıklamasında, finansal krizin inişe geçtiğini söyledi. MB Başkanı'nın tespitleri nedir?'' sorusuna ise Bakan Çiçek, ''O da bu yönde. Finansal kriz yönünden bir geriye dönüşün olduğunu ifade etti. MB Başkanı bu ay içinde bize yaptığı değerlendirmelere benzer kamuoyunu bilgilendirmek için zaten bir basın açıklaması yapacak. Alınan, alınması gereken tedbirler nedir, hem para politikaları hem de faaliyetleri açısından bu ay açıklama yapacak'' diye konuştu.

Çiçek, IMF ile ilişkilerin sunum sırasında gündeme gelmediğini de bildirdi.


Mevduat garantisinin artırılması

''Mevduata garanti miktarının artırılmasıyla ilgili bir düzenlemenin şu aşamada söz konusu olup olmadığı'' sorusuna ise Cemil Çiçek, şu yanıtı verdi: ''Bugün Bakanlar Kurulu'nda bu manada aldığımız bir karar yok. Zaten bu tip toplantılar Bakanlar Kurulu'ndan ziyade son gelişmelerin ışığında konuyu daha yakından takip edebilmek için dar kapsamlı toplantılarda bunlar konuşulmakta, müzakere edilmekte, bir karar alınacaksa orada alınmaktadır. Eğer bir Bakanlar Kurulu imzasını ya da kararını gerektiriyorsa, o zaman biz bunu bu çerçevede değerlendiriyoruz. Ekonomiden sorumlu arkadaşlarımız bazen Sayın Başbakan'ın başkanlığında ilgili birimlerin katılmasıyla bu süreci yakından takip ediyor. Eğer böyle bir durum söz konusu olacaksa o önümüzdeki günlerde bu toplantılarda ele alınabilecek demektir. Biz bugün sadece MB'nin para politikaları ve dünyadaki gelişmelere nasıl bakıyor, bununla ilgili analizlerini dinledik. Karşılıklı soru cevaplar tarzında gündem müzakere edildi. O çerçevede şu an somut bir şey size söyleyemem. Dün Sayın Başbakan Kızılcahamam'da bu konuya nasıl baktığımızı, hangi kararlarımızı aldığımızı ifade etti.''
 

Valiler kararnamesi gündeme gelmedi

Başbakan Yardımcısı Çiçek, bir soru üzerine Bakanlar Kurulu'nda bir emniyet müdürleri veya valiler kararnamesinin söz konusu olmadığını belirterek, emniyet müdürleri kararnamesinin ise Bakanlar Kurulu'nda değil ''üçlü kararname'' ile çıktığını anımsattı.
 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler