Microsoft'tan güvenlik uyarısı

Microsoft Güvenlik Araştırması Raporuna göre, finans alanında organize suçlar artıyor. Microsoft, bu saldırılardan korunmak için antivürüs programı kullanmayı, e-posta mesajlarınızdaki açık internet linklerine tıklamamayı, şifre ile ziyaret edilen internet sitelerinden çıkarken oturumu kapatmayı, internet üzerinde işlem yapılan farklı hesaplar için farklı kullanıcı adı ve şifre kullanmayı öneriyor.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 15:26
Abone Ol google-news

Microsoft'un hazırladığı Güvenlik Araştırması Raporu'na göre, Windows İşletim sistemine yönelik saldırıların azaldığı, buna karşılık özellikle finans alanında organize suçların ciddi bir sorun oluşturduğu vurgulandı.

Araştırma sonuçlarına göre 2008'in ilk yarısında internet ataklarının yüzde 90'ı yazılımlara zarar verirken, işletim sistemlerini hedefleyen saldırıların oranı ise yüzde 10 seviyesinde kaldı.

Dünya çapında derlenen verilerle internet üzerinden gelen tehditleri analiz eden Microsoft Güvenlik Araştırması Raporu'nda, internet üzerinden yayılan kötü niyetli yazılımların sayısında ciddi bir artış olduğu, özellikle finans alanında örgütlü suçların arttığı, endüstri genelinde bilgisayar uygulamalarındaki sistem açıklarında bu yılın ilk altı ayında yüzde 13 artış olmasına karşın 2007'nin ilk yarısına göre yazılımlardan kaynaklanan zayıflıkların yüzde 28 oranında azaldığı kaydedildi.

Rapora göre, internet tarayıcılarındaki açıklardan kaynaklanan saldırılardan en çok etkilenen ülke yüzde 47 ile Çin olurken, onu yüzde 23 ile tarayıcılarında varsayılan dil olarak İngilizce kullanan ülkeler izledi.

Açıklamada 2008 yılının ilk yarısında tehditler karşısında Microsoft açıklarının bir önceki altı aya göre yüzde 33,6 oranında gerilediği vurgulandı:

Raporda, şunlar kaydedildi:
''İnternet tarayıcı bazlı ataklarda Windows XP kullanan makinelerde yazılım açıklarının yüzde 58'inin üçüncü parti yazılım ürünlerinden kaynaklandığı anlaşıldı. Windows Vista açıklarını hedef alan saldırıların ise geliştirilmiş yüksek güvenlik önlemleri sayesinde yüzde 6 gibi çok daha düşük bir düzeyde kaldığı gözlendi. Microsoft'un güvenli yazılım geliştirme süreçleri ve güvenlik sorunlarına duyarlı yaklaşımı bu başarının elde edilmesinde önemli bir faktör oldu. Mevcut güvenlik açıklarının en az üçte bir oranında azaltılmasıyla önemli oranda verimlilik kaybının da önüne geçilmiş oldu.''

 

Kullanıcılara öneriler

Microsoft, kullanıcılara güvenlikle ilgili şu önerilerde bulundu:
''Yazılım güncellemelerini düzenli olarak izleyip gerekli yüklemeleri mutlaka yapın. Üçüncü parti yazılımların yeni sürümlerini takip ederek sisteminizi güncelleyin, güvenlik duvarı yazılımınızı mutlaka açık tutun, casus yazılım önleyici (anti-spyware) ve antivirüs programlarını mutlaka kullanın ve bu yazılımların yaptığı raporlamaları düzenli olarak takip edin, eğer bildiğiniz bir kişiden veya kaynaktan geldiğinden emin değilseniz, e-posta mesajlarınızdaki açık internet linklerine tıklamayın ve ekli dosyaları açmayın, şifre ile ziyaret ettiğiniz internet sitelerinden çıkarken mutlaka oturumunuzu kapatın, internet üzerinde işlem yaptığınız farklı hesaplarınız için farklı kullanıcı adı ve şifre kullanın.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler