Kıbrıs müzakereleri devam ediyor

Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmak amacıyla başlatılan müzakereler çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas yarın 11. kez bir araya gelecek. Liderler yarın ''federal kamu yönetimi'' ile ''kamu komisyonu ve dış ilişkiler'' konularını ele alacak.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 12:51
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmak amacıyla başlatılan müzakereler çerçevesinde yarın saat 10.00'da Lefkoşa ara bölgede kapsamlı müzakereler için tahsis edilen binada 11. kez bir araya gelecek.

Müzakerelerin başladığı 11 Eylül'den bu yana, ''Yönetim ve güç paylaşımı'' başlığı altındaki konuları görüşmeye devam eden liderler, yarın ''federal kamu yönetimi'' ile ''kamu komisyonu ve dış ilişkiler'' konularını ele alacak.

Liderler, 25 Kasım'daki görüşmede ''federal suçlar'' ve ''federal polis'' konularını ele almıştı. BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun, son görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, liderlerin ''federal suçlar'' konusunun hemen hemen tüm unsurlarında anlaştıklarını, ''federal polis'' konusunda ise bazı konularda fikir birliğine vardıklarını söylemişti.

Liderler arasında 25 Kasım'daki görüşmede ilk ciddi gerginlik yaşanmıştı. Türk tarafının, görüşmeler devam ederken Hristofyas'ın görüşme zeminini kaydırmaya yönelik çalışmasından duyduğu rahatsızlığı ve Rusya ile imzaladığı deklarasyona ilişkin tepkisini ortaya koyması, görüşmenin başında kısa süreli gerginliğe neden olmuştu.

Hristofyas, Türk tarafının bu yöndeki görüşlerine yazılı yanıt vereceğini söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler