Milet Müzesi yeniden ziyarete açıldı

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Balat Köyü'nde Miletos Antik Kenti içinde yer alan ve 2000 yılında ziyarete kapatılan Milet Müzesi, 11 yıl sonra ziyarete açıldı.

Yayınlanma: 05.06.2011 - 13:03
Abone Ol google-news

Didim'de Miletos Antik Kenti'nde 1973 yılında hizmete açılan Milet Müzesi, 2000 yılının kasım ayında duvarların ve tavanın çatlaması, sıvaların dökülmesi üzerine, can güvenliği olmaması gerekçesiyle kapatılmıştı.

Milet Müze Müdürü Mehmet Bilici, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılının sonuna doğru temeli atılan yeni müze binasının tamamlandığını belirterek, Milet Müzesi'nin en modern şekilde dizayn edilerek ülke ve yöre turizminin hizmetine girdiğini söyledi.

Bilici, 1973 yılında kurulan Milet Müzesi'nin eski binasının 2000 yılında statik açıdan problem yaratması nedeniyle yıkıldığını, 2007 yılında ise yeni müze binasının temelinin atıldığını hatırlatarak, 11 yıl sonra ziyarete açılan Milet Müzesi'nin bölgenin en önemli müzelerinden biri olduğunu belirtti. Mehmet Bilici, şunları kaydetti:

''Milet, Priene ve Didim'de yapılan arkeolojik kazılar sonucu bulunan eserler müzemizde sergilenmekte. Bölgemizdeki ören yerlerinde çıkan tüm eserleri burada sergiliyoruz. Milet Müzesi'nde toprak ve bronz eserler, cam eserler, taş ve mimari eserler ile heykeltıraş eserler var. Aynı zamanda bölgemize ait buluntular müzemizde sergilenmektedir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler