AKP İl binasında patlama

AKP'nin İstanbul İl binasında önünde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 5'i polis memuru olmak üzere 10 kişi yaralandı. Patlamaya bina önüne konulan parça tesirli bombanın yol açtığı açıklanırken, olayla ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan, "Saldırıyı esefle kınıyorum" dedi.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 13:12
Abone Ol google-news

AKP İstanbul il binası girişinde bugün saat 15.00 sıralarında meydana gelen patlamada 5'i polis memuru olmak üzere 10 kişi yaralandı. İstanbul Valisi Muammer Güler, olay ile ilgili yaptığı açıklamada, patlamaya parça tesirli bombanın yol açtığını söyledi.

Patlamada yaralanan ve Memorial Hastanesi'nde tedavisi süren 3 yaralıdan 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Memorial Hastanesi'nden yapılan açıklamada, AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın Beyoğlu Sütlüce'deki yeni binası önündeki patlamanın ardından, olayda yaralanan 3 kişinin hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, yaralıların sağlık durumu ile şu bilgilere yer verildi: ''Tuğba Akçan ve Cem Güngör'ün sağlık durumları ciddiyetini koruyor. Tuğba Akçan'ın sol bacağında ve sol elinde yaralanmalar var. Akçan'ın operasyonu devam ediyor. Cem Güngör'ün ise vücudunun farklı bölgelerinde yaralanmalar mevcut. Güngör'ün tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Gürkan Gülek'in boyun bölgesinin arkasında ve çeşitli yerlerinde patlamanın etkisiyle yaralanmalar meydana geldi. Gürkan Gülek de şu anda operasyonda.''

 

Erdoğan: Saldırıyı esefle kınıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Şişli’de bulunan AKP İstanbul İl Başkanları toplantısına yönelik bombalı saldırıyı esefle ve lanetle kınadığını söyledi. Erdoğan, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Han Seung Soo ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında sorulan bir soru üzerine partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik bombalı saldırıyı değerlendirdi. Erdoğan, “Partimizin İstanbul İl Teşkilatına yapılan bu bombalı saldırıyı esefle, lanetle karşılıyorum. Demokrasi içerisinde özgürlük arama yollarını veya demokrasi içerisinde mücadeleyi eli bombalı olarak, terörist olarak kazanmak mümkün değildir. Ve şu anda partimize yapılan bu saldırıyla orada 9 insanın yaralanmasına ve 2 tanesinin şu anda ağır olduğuna dair bana bilgi geldi. Bildiğiniz gibi 2’si Emniyet görevlisi kardeşimiz diğer 7 si zannediyorum ağırlıklı olarak parti personeli arkadaşlar. Nihai sonucu henüz alamadım çünkü toplantıdaydım. Bunu şu anda emniyet teşkilatı araştırıyor. Kimdir, nedir, bombanın cinsi vesaire bu konularda teferruatlı bilgi henüz bizlere verilmiş değil. Verilince bunları da açıklarız” dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, AKP İstanbul İl Başkanlığı dış kapı girişinde meydana gelen patlamada, 5 polis memuru 10 kişinin yaralandığını doğruladı.

Vali Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Güler, patlamanın 14.45 sıralarında, İl Başkanı ve üyelerin, binanın yukarı katlarında toplantı yaptığı sırada meydana geldiğini söyledi.

Kapı girişinde meydana gelen patlama sonucu ilk tespitlere göre 5'i polis memuru ve 10 kişinin yaralandığını kaydeden Güler, ''1 polis memuru ve 1 parti görevlisi de ameliyata alındı. Girişte parça tesirli bomba ihtimali ağırlıklı. Hasar bunu gösteriyor. Ekipler şu anda yoğun bir çalışma içindeler. Yapacağımız inceleme, girişteki güvenlik kameralarını incelemeler, yaralılarla yapacağımız görüşmelerle detaylar derinleşecek'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''İntihar saldırısı söz konusu mu?'' sorusuna Güler, ''Hayır. İntihar saldırısı şeklinde değil. Bir paketteki bir patlama gibi görünüyor şu anda'' yanıtını verdi.
Vali Güler, gazetecilerin binadaki güvenlik tedbirlerine ilişkin soruları üzerine, bina içinde devamlı 3 polis memurunun görev yaptığını, binanın dışında bir Çevik Kuvvet otosunun, arkasında da 24 saat görevli korumanın olduğunu belirtti.

''Korumayla ilgili bir zafiyetten ziyade, girişteki bir paket olabileceğini düşündüğümüz bir patlama söz konusudur'' diyen Güler, bir gazetecinin, ''Bu kadar güvenliğe rağmen nasıl içeriye girildi?'' sorusuna ise ''Tabii kapı girişindeki arama sırasında, elbette böyle bir paket varsa, onun patlamasını önlemek kapı içine girdikten sonra mümkün değil'' cevabını verdi.
Vali Güler, şu anda binaya kimsenin alınmadığını, incelemenin devam ettiğini kaydetti.

 

İl Başkanı Babuşçu: somut bir tehdit yok

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da binada güvenlik kamerasının olduğunu, güvenlik açısından herhangi bir ihmalin bulunmadığını belirtti.

Gazetecilerin ''Tehdit var mı?'' sorusu üzerine Babuşcu, kendilerine ulaşan ''somut bir tehdidin'' olmadığını, paketi kimin bıraktığını da bilmediklerini söyledi.

Babuşcu, ''Patlama x-ray cihazından geçerken mi olmuş?'' sorusunu yanıtlarken, bu konunun araştırıldığını, incelemeler sonucunda bunu öğreneceklerini belirtti.

Öte yandan, patlamanın olduğu giriş katın tavanında hafif çökmenin oluştuğu gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler