Güney Kore Başbakan'ı Ankara'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Başbakanı Han Seung-Soo'yu resmi törenle Başbakanlık Merkez Bina'da karşıladı. İki ülke marşlarının çalınmasının ardından konuk Başbakan Seung-Soo tören kıtasını selamladı. Erdoğan ve Seung-Soo iki ülke arasındaki diyalogları görüşmek için toplantı düzenledi.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 14:07
Abone Ol google-news

Resmi ziyaret çerçevesinde Ankara'da bulunan Güney Kore Başbakanı Han Seung-Soo, Anıtkabir'i ve Kore Parkı'nı ziyaret etti.

Han ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'de Atatürk'ün kabrine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Han, deftere, "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk milletinin ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet için yaptıklarını saygıyla anıyor, Kore Cumhuriyeti ve halkı adına Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek gelişmesini diliyor, Atatürk'ün ruhunu hürmetle yadediyorum" diye yazdı.

Konuk başbakan, daha sonra Kore Parkı'nda düzenlenen törene katılarak, Kore'de Savaşan Türkler Anıtına çelenk bıraktı. Törenin başında saygı duruşunda bulunuldu ve her iki ülkenin milli marşları çalındı.Han, törende şöyle konuştu:

"Kore ve Türkiye birbirlerinden 8 bin kilometre uzakta olmalarına rağmen iki ülke halkının mesafesi çok yakın olup, sanki kardeş gibi birbirini tanımaktadır. Türkiye'ye gelir gelmez çok yakın eski bir dostumun evindeymiş gibi rahatladım, bu da siz Kore gazileri sayesindedir. Kore halkı adına gaziler ve ailelerine saygılarımı sunuyorum.
Yarım asır önce Kore halkının özgürlük ve barışını korumak için Türk askerinin gösterdiği kıymetli fedakarlık Kore halkı tarafından hiç unutulmamaktadır. Bugün Korelilerin yaşadığı özgürlük ve zenginliğin temelinde Türk askerlerinin fedakarlığının yeri olduğunu çok iyi biliyoruz."

Konuşmasında, futbolda 2002 Dünya Kupasında Türkiye ve Güney Kore takımları arasında oynanan üçüncülük maçındaki duygulu anları hatırlatan Han, iki ülkenin futbolcularıyla taraftarların birleştiği anın dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Han, iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin ekonomi, kültür, sanat ve diğer alanlara yayılarak gelişeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Şeref Defterini imzalayan Han, deftere, "Dünya barışını korumak için canını feda eden Türk askerlerini hürmetle yadediyorum. Kore-Türkiye arasındaki kardeşliğin sonsuza dek devam etmesini diliyorum" diye yazdı.

Törende ayrıca, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Feridun Çelenk tarafından Han'a şilt takdim edildi.

Törene, Kore Savaşı gazileri katıldı. Törende görevli askerler, Kore Savaşı sırasında Türk askerlerinin üniformalarını simgeleyen kıyafetler giydi.

Güney Kore Başbakanı, törene gelişinde ve törenden ayrılışında gazilerin elini tek tek sıktı. Han, gazilerin elini sıkmadan önce, saygısından kolonyalı mendille ellerini sildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler