Hindistan: Tehdide karşılık vereceğiz

Mumbai'de gerçekleşen saldırıların yankıları sürüyor. Hindistan'ın yeni İçişleri Bakanı Palaniappan Chidambaram, hükümetin ülkeye yönelmiş tehdide güçlü bir karşılık vereceğini söyledi. Öte yandan ülkede teröristlerin nereye gömüleceği tartışılıyor. Mumbai'deki Müslüman mezarlığı yetkilileri, "böyle iğrenç bir suça karışmış kişilerin Müslüman kabul edilemeyeceğini" söyleyerek operasyonda öldürülen 9 teröristi gömmeyi reddetti.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 14:40
Abone Ol google-news

Hindistan'ın Mumbai kentinde geçtiğimiz hafta meydana gelen terörist saldırıların etkileri sürüyor.


'Hükümet tehdide karşılık verecek'


Mumbai'deki terör saldırılarından sonra istifa eden eski bakanın yerine göreve başlayan Hindistan'ın yeni İçişleri Bakanı Palaniappan Chidambaram, hükümetin ülkeye yönelmiş tehdide güçlü bir karşılık vereceğini söyledi.

Hindistan halkının büyük keder ve derin bir şok içinde olduğunu söyleyen Bakan, "Bunun, Hindistan idealine, Hindistan ruhuna yönelik bir tehdit olduğunu" kaydetti.


Teröristler gömülemiyor

Öte yandan, Mumbai'deki Müslüman mezarlığı yetkilileri, operasyonda öldürülen 9 teröristi gömmeyi reddetti. Mumbai'deki Bada Kabristanı vakfından bir yetkili, bu "iğrenç" suça karışmış kişilerin Müslüman kabul edilemeyeceğini, İslam'ın böyle barbarca suçlara izin vermediğini söyledi.

Bazı Müslüman din adamlarının, İslam dininin, "kim olursa olsun" her Müslümanın dine uygun şekilde gömülmesini şart koyduğu yönündeki aksi yöndeki beyanlarına rağmen, kentteki diğer kabristanların da benzer eğilimde olduğu belirtiliyor.

Polis, normal koşullarda 3 gün içinde en yakın mezarlığa defnedilmesi gereken sahipsiz cenazelerin nereye gömüleceğiyle ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü kaydetti.


Yaşam normale dönüyor


Bu arada, saldırıların halk arasında büyük korku ve şoka neden olduğu Mumbai'de, günlük hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığı bildiriliyor.

Çocukların okula gitmeye başladığı, bazı dükkanların saldırıların ardından ilk kez kepenk açtığı şehirde, bir halkla ilişkiler şirketinde çalışan 23 yaşındaki Donica Trivedi yaşadığı tecrübenin yarattığı duyguyu şöyle dile getirdi: "Hayatımda ilk defa bir pazartesi günü işe geldiğim için minnet duyuyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler