Flamenko tutkudur

İstanbul, Beyoğlu’nda 2002 yılından bu yana flamenko dansı ve gitar eğitimi veren “Flamenko Evi”, yeni dönem kursiyerleri için, eğitimcilerini İspanya’dan misafir ediyor.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 16:27
Abone Ol google-news

Flamenko severler için “Flamenko Evi”, 4 Aralık’ta başlayacak olan yeni dönem kursları için eğitimcilerini İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nin Granada şehrinden seçti.

Melek Yel, yönetimindeki “Flamenko Evi”nde misafir edilecek olan usta dansçı "La Caro" ile gitarist David Heredia "El Marques", kursiyerlere flamenkonun teknik koreografi, Alegrias, Tientos-tangos, Solea por bulerias, Palmas-Compas ile flamenko gitar bölümlerinde ders verecek.

Kurslar hakkında bilgi edinmek için 0. 212 251 97 97 – 0. 212 249 16 16 numaralarını arayabilirsiniz.


Flamenko dansı hakkında

Flamenko, akademik olmayan Avrupa müzik formlarından biri, Endülüs Halk Müziği ve bu müzik eşliğinde yapılan dansın adı.

Basit bir folk türü olmanın ötesinde kompleks ve yoğun kültürel geleneğe sahiptir. İspanya'ya özgü olduğu bilinmesine rağmen, aslında Endülüs bölgesi kültürü. Kökenleri hakkında birçok soru işareti var, ancak genel olarak bölgedeki yerliler, Müslümanlar, İspanyalı Yahudiler ve Çingeneler tarafından beraberce ortaya çıkarılan bir tür olarak kabul edilmiş.

Flamenko dansı, gitar eşliğinde yapılır. Dansta el çırpma ve ayak hareketleri baskındır. Flamenko dansçısının dansı kadar giysileri de önemlidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler