Taş atan çocuklara 58'er yıl hapis istendi

Adana’daki izinsiz gösteride polise taş atan yaşları 13 ile 16 arasında değişen 3’ü tutuklu 6 çocuk hakkında 58’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 16:57
Abone Ol google-news

Adana Cumhuriyet Savcılığı da terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine 19 Ekim’de yapılan izinsiz gösteride yolları çöp bidonları ve taş molozlarıyla kapatan, polislere taş ve molotof kokteyli atanlar arasında bulunduğu iddiasıyla tutuklu İ.G. (15) ve Ö.Ö. (15), M.O.(16)  ile C.K. (14), İ.S. (13) ve S.Ö. (14) hakkında dava açtı.  İddianamede sanık çocukların, “PKK terör örgütü adına suç işlemek”, “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasına iştirak”, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulmasına iştirak” ve “PKK terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlarını işledikleri belirtildi.

Savcı, iddianamede, 6 sanığın her birisi hakkında 4 ayrı suçtan toplam 58’er yıl hapis cezası verilmesini, cezanın yaşları 13 ve 14 olan 3 çocuk için yaşlarının küçük olması nedeniyle 21 yıl 6 aya, 15 ve 16 yaşlarındaki 3 çocuk için ise 31 yıl 6 aya indirilmesini istedi.

Sanıklardan M.O, ifadesinde iddiaları kabul etmeyerek olay sırasında bilardo salonunda oyun oynadığını, salon sahibinin salonu boşaltmalarını istemesi üzerine dışarı çıktığında polislerin kendisini gözaltına aldığını söyledi. Sanık İ.S. ise ifadesinde düğüne gittiği sırada yüzü sarılı bir çocuğun polislere taş atmasını istediğini, korkarak eline taş aldığını, çocuğun gitmesi üzerine taşı yere bıraktığını, bu sırada polisin kendisini yakaladığını söyledi.

Sanık İ.G. de düğüne giderken polisin kendisini eylemci sanarak gözaltına aldığını, C.K, Ö.Ö. ve S.Ö. ise polisten kaçan göstericilerin düğün evine sığındığını, polisin biber gazı sıkması üzerine düğün evinden kaçarken polisin kendilerini gösterici sanarak gözaltına aldığını, polise taş atmadıklarını iddia ettiler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler