"İstanbul Yaz Sergisi" başlıyor

Dünya’nın prestijli sanat kuruluşlarından Royal Academy'nin desteğiyle, İstanbul'da Time Out İstanbul ve Beyaz Sanat'ın organize ettiği "İstanbul Yaz Sergisi"nin ilki, 08 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında Karaköy Sanat Limanı’nda gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 07.06.2011 - 16:40
Abone Ol google-news

Sanatta demokrasi hedefiyle yola çıkan sergide genç, öğrenci, tanınmış farkı olmaksızın katılım gösteren tüm sanatçıların eserleri sergilenecek. İstanbul Yaz Sergisi, Türk Çağdaş sanatının resimden heykele, seramiktan fotoğrafa tüm dallarında etkin olan sanatçıların eserlerini biraraya getiriyor.

Seçici Kurul:

Eileen Cooper (Baskı sanatçısı): Royal Academy Schools’un yeni başkanı. Cooper, Goldsmith College ve Royal College of Art’ta öğrenim görmüştür.

Stephen Chambers (Ressam): Royal Academy’de akademisyen olan Chambers,  Winchester School of Art ve Central Saint Martins College of Art and Design mezunudur. 1983’te Chelsea School of Art’tan yüksek lisans derecesi alan Chambers’a göre çalışmalar insanın ruh halini, davranışlarını ve hassasiyetlerini yansıtır.

Ann Christopher (Heykeltraş): Royal Academy akademisyenlerinden olan Ann Christopher, Harrow School of Art’ta ve West of England College of Art’ta okudu. İlk solo sergisini 1969 yılında Bath’teki Mignon Gallery’de açtı. 1983’te Royal West of England Academy üyeliğine seçildi. 1989’da ise Royal Akademisyen statüsüne yükseldi. 1992’de RoyalSociety of British Sculptors’ın üyelerinden biri oldu.

Tristan Hoare (Fotoğraf sanatçısı): Serginin Fotoğraf Bölümü Küratörü olan Hoare, Edinburgh Üniversitesi’nde sanat tarihi okudu. Louvre’daki stajının ardından hem Londra hem de Paris’teki Christie's Auctioneers’ta dört yıl çalıştı. Fotoğrafçılığa odaklanmadan önce Christie's Auctioneers’da geçirdiği bu süre zarfında 18. yüzyıl Fransız Mobilyası, Old Masters, Empresyonist and Çağdaş Sanat  departmanlarında çalıştı.

Gökhan Karakuş (Mimarlık eleştirmeni, teorisyen, tasarımcı): “İstanbul Yaz Sergisi” Mimari Bölüm Küratörü olan Karakuş, New York’taki Columbia Üniversitesi ve Vassar College’da mimarlik tarihi ve teorisi okudu. Mimarlık eleştirmeni, teorisyeni ve tasarımcı olarak çalışan Karakuş’un çalışma alanı özellikle tasarımda, modernizmde ve mimarlıkta yerelliğe odaklanıyor.

 
Organiztörler:

Deniz Huysal (Time Out İstanbul Genel Yayın Yönetmeni): “İstanbul Yaz Sergisi”nin organize eden Huysal,  Central Saint Martins College of Art & Design mezunudur. Yayıncı kimliğinin yanı sıra, fotoğraftan baskıya, resimden filme sanatın birçok disiplininde çalışmış ve grafik tasarım alanına yoğunlaşmıştır.

Aziz Karadeniz (Beyaz Sanat Başkanı): 2006 yılında Beyaz Art’ı kuran Aziz Karadeniz Türkiye'de Çağdaş Sanat Müzayedeciliği alanının gelişmesine öncü olan Beyaz Müzayede'nin kurucusudur. Beyaz Müzayede gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yerleşik tüm müzayede şirketleri içinde Türk Çağdaş ve Modern Sanat alanında birincilik konumundadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler