Ligde bu hafta

Ligde haftanın açılış maçında üst sıraları hedefleyen Kayserispor, sahasında lider Trabzonspor'la 1-1 berabere kalırken, Zirve takibini sürdürmek isteyen G.Saray, Metalist yenilgisinin moral bozukluğuyla çıktığı maçta ligde alt sıralarda yer alan Hacettepe'yi 3-1 yenerek moral buldu.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 18:34
Abone Ol google-news

Ligde haftanın açılış maçında üst sıraları hedefleyen Kayserispor, sahasında lider Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı. Maç iki takımın üst düzey mücadelesine ve yüksek temposuna sahne olurken hakem Halis Özkâhya, verdiği kararlarla tartışmalara yol açtı, zaman zaman karşılaşmanın da önüne geçti. Kayserispor maçın büyük bölümünde üstün görünmesine karşın bitirici bölgelerde etkisizdi. Trabzonspor ise oyuna iyi başlamadığı halde ikinci yarının büyük bölümünde ağırlığını hissettirdi. Umut'un (Trabzonspor) penaltı kaçırdığı mücadelede Egemen kırmızı kart gördü. Karadeniz temsilcisinin puan kaybettiği haftada F.Bahçe, G.Saray ve Sıvasspor lider bir adım daha yaklaştı.

Zirve takibini sürdürmek isteyen G.Saray, Metalist yenilgisinin moral bozukluğuyla çıktığı maçta ligde alt sıralarda yer alan Hacettepe'yi 3-1 yenerek moral buldu. Sarı - Kırmızılılar 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Çek yıldız Milan Baros'un 3 golüyle sonuca gitti. Hacettepe ise 10 kişiyken bile mücadeleden kopmadı ama 9 kişi kalınca maça havlu attı.

Şampiyonlar Ligi'ne Porto yenilgisiyle veda eden F.Bahçe, yeniden Süper Lig'e döndü. Derbide Beşiktaş'ı 2-1 yenen Sarı - Lacivertlilerde teknik direktör Aragones soluklandı. Üstelik Beşiktaş, Cisse'nin atılmasıyla 10 kişi kaldı ama birçok gol pozisyonunu da cömertçe harcadı. Bir golü de ofsayt gerekçesiyle son dakikada sayılmadı. Hakem Bünyamin Gezer'in kararları da tartışmalıydı. Ama bizce TV görüntülerinden kararlarının çoğu isabetli ve doğruydu. F.Bahçe bu galibiyetle zirveyle arasındaki puan farkını 5'e düşürdü.

Ligdeki çıkışını sürdürmek isteyen Sıvasspor, sahasında G.Antepspor'u 3 golle geçti. Rakibinin baskısını kırmakta zorlanan Kırmızı - Beyazlılar ikinci yarıda açıldı ve sonuca gitti. Musa ve Mehmet Yıldız sahanın en iyisiydi. G.Antepspor ise 18 puanda kaldı, istikrarsız sonuçlarına bir yenisini daha ekledi.

Ligin çetin ceviz ekibi Ankaraspor, başkent derbisinde Ankaragücü'ne 1-0 yenildi. Gol pozisyonu açısından kısır geçen maçta iki takımın da oyunu beğenilmedi. Mehmet Yılmaz'ın golü sonucu belirledi. Ankaraspor,  Anadolu takımlarının zirveye çıktıktan sonra yaşadığı klasik düşüş sürecini yaşıyor. Ankaragücü ise futbol ve puan olarak son maçlarda gözle görülür bir düzelme süreci içinde.

Haftanın en gollü maçında Eskişehirspor, bir ara 3-0 yenik duruma düştüğü maçta Denizlispor'u 4-3 yendi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Kırmızı - Siyahlılara öyle bir direnç aşılamış ki 4 gol bile yetmedi. Denizlispor ise savunma kurgusundaki yanlışlar sonucu 'nasılsa aldım' havasına girince maçı kaybetti.

Bursaspor, evinde Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil - Beyazlıların kan kaybı sürüyor. İlk haftalardaki Bursaspor'un yerinde yeller esiyor. Antalyaspor ise teknik direktörlüğe Mehmet Özdilek'in gelmesiyle çıkışa geçti.

Ligin son sırasında 'averajla' yer alan Kocaelispor, Konyaspor'u 3-0 yenerek 2. galibiyetini aldı. 80. dakikaya dek bekleyen Körfez temsilcisi Ahmet Dursun, Murat ve Taner'le sonuca gitti. Konyaspor ise taraftarını şaşırtmayı sürdürüyor.Tedbir alınmazsa ateş hattına girebilirler.

G.Birliği, haftanın tek golsüz biten maçında İstanbul Büyükşehir Belediye engeline takıldı. Futbolsuz mücadelede başkent temsilcisi son 20 dakikada taktiksel oyuncu değişikliklerine gitti ama sonuç değişmedi. Kaleci Hasagic'in de gününde olduğunu ve başarılı kurtarışlar yaptığını da belirtelim.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler