"Onur duyarım"

Antalya'da belediye başkanlığı için adı öne çıkan Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın isteğiyle üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 02.12.2008 - 10:00
Abone Ol google-news

Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr.Mustafa Akaydın, üniversitede hastalarını tedavi ettiği sırada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın telefonla arayarak, yerel seçimlerde kamu görevlilerinin aday adaylığı için istifalarının son günü olduğunu hatırlattığını ifade etti.

Baykal'ın ''Düşünmez misiniz?'' sorusuna ''Onur duyarım'' yanıtını verdiğini kaydeden Akaydın, istifasının ardından çok sayıda kişinin kendisine telefonla ulaşarak tebrik ettiğini dile getirdi.

Akaydın, ''CHP'li politikacılar da aradı, hepsi biliyorlarmış. Telefonum kilitlendi, şarjı bitti. Sivil toplumdan, yurtiçi ve dışından telefonlar geldi. 3-4 aydır Antalya kamuoyunda bir niyet gösterisi vardı, kaçınılmaz bir noktaya geldi'' dedi.

Üniversiteden istifası nedeniyle çok duygusal olduğunu belirten Akaydın, ''40 yıl emek verdiğim bir kurumdan, hastalarımdan, öğrencilerimden ayrılmak zor. Her şey 24 saat içinde gerçekleşti'' diye konuştu.

 

CHP'ye çarşaflı kadınların üyeliği

Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) eski başkanı da olan Akaydın, ''CHP'ye çarşaflı üyelerin kaydıyla'' ilgili soru üzerine de, şunları söyledi: ''Ben tabii ki çok Atatürkçü bir kökten geliyorum. Tabii ki kadınların örtünmesine karşıyım ama benim sokakta dolaşan kapalı kadınlarla sorunum yok. Benim karşı olduğum ki Anayasa'da karşı; türbanın üniversiteye siyasi simge olarak girmesi. Başı bağlı hanım CHP'ye üye de olur, CHP'ye oy da verir. Benim ÜAK başkanlığım sırasında en büyük destek başı örtülü kadınlardan geldi. Benim hastalarımın çoğunun başı örtülü ama keşke böyle olmasalardı.''

Prof. Dr. Mustafa Akaydın, aday olması durumunda il örgütü, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, kentle ilgili bilim ve kültür ışığında projeler hayata geçireceğini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler