Yine yeniden Neslihan

Neslihan Darnel, Türk bayan voleybolunun en önemli isimlerinden birisi... Bayan Ulusal Voleybol Takımımız 2003 Dünya Şampiyonası'nda boy gösterdiğinde henüz 20 yaşındaydı ve şampiyonadaki performansıyla "en iyi skorer" ve "en iyi servis atan" oyuncu sıralamasında ikinciliğe layık görüldü. Şampiyona sonrası 2006'da İspanyol Tenerife'ye transfer oldu. Uzun süre Tenerife'de kalmayı planlamış olsa da ekonomik kriz onun Türkiye'ye eski takımına geri dönmesine neden oldu. Vakıfbank Güneş Sigorta'yla yeniden anlaşan Neslihan, smaçlarını artık Aroma Bayanlar Voleybol Ligi'nde atacak olsa da "Bir gün yeniden yurtdışına gideceğim" diyor.

Yayınlanma: 02.12.2008 - 10:13
Abone Ol google-news

- İspanyadan neden döndünüz? Geri dönmeyi planlıyor muydunuz?

Neslihan Darnel: Tenerife’yle olan 3 yıllık sözleşmemi doldurduktan sonra dönmek planlarımın arasındaydı. Ancak kulübün 26 yıldır başkanlığını yapan Kiko Cabrera’nın ani gelişen hastalığından sonra takımın mali durumunun ekonomik krizden etkilenmesi dönüş tarihimizi biraz erkene çekti. Başkanımız ücretlerimizi karşılayamayacağını söylemesi üzerine Türkiye’ye dönmeye karar verdim.

- İspanyadaki günlerinizden bahsedebilir misiniz?

N.D: Çok güzeldi. Bulunduğumuz yer Kanarya Adaları olduğundan her mevsim yazdı ve benim açımdan da İspanya günlerimin en güzel yanı da buydu. Düzenimizi de oturtmuştuk orada.

- İspanyadaki takımınızın durumu nasıldı?

N.D: Tenerife’de 2.5 sezon forma giydim. Son sezona başlamadan önce de Süper Kupa’yı kazanarak iyi bir başlangıç yaptık. Ligde de iyi gidiyorduk ama sonra bazı sorunlar çıktı ve işler pek de istediğimiz gibi gitmedi.

- İspanya ve Türkiyedeki voleybola ve spora yaklaşımı karşılaştırdığınızda öne çıkan şey nedir?

N.D: Bir kere bizim Türkler olarak oturmuş bir spor kültürümüz yok. Her zaman başarı tabanlı bir tutkumuz var spora. Ama İspanya’da ne olursa olsun her koşulda taraftarlar takımlarına sahip çıkıyor. Bir de bulunduğum bölge bir ada olduğu için futbol, basketbol, voleybol, hentbol vb. bütün branşlardaki takımlarına sahip çıkıyorlar. Kombine biletlerin satışları yüksek. Kötü sonuçlar da alsak ortalama 800-900 taraftar maç seçmeden ailece gelip her zaman salonu dolduruyordu. Türkiye’de 800 kişiye oynadığınız maç sayısı çok azdır.

- En büyük ideallerinizden birisinin de İtalyada oynamak olduğunu biliyoruz. Yeniden yurtdışında oynamak istiyor musunuz?

N.D: Evet, istiyorum. Bu işler biraz da kısmet işi. Ne zaman teklif gelirse o zaman gidebilirim.

- Ulusal takımın 2003ten beri göze batan bir başarısı olmadı. Bunun sizce nedeni nedir?

N.D: Sürekli en üst seviyeye çıkıldı. Burada biraz kalınabildi ama sonra da düşüş geldi. Başarılı maçlar çıkaran takımdan da çok fazla oyuncu değişti. Şu an bir değişim süreci var. Avrupa Genç Bayanlar Şampiyonası’nda yazın müthiş bir başarıya imza atan genç oyuncularımız var. Onların da katılımıyla milli takımımız umuyorum ki ileriki yıllarda yeniden önemli başarılara imza atacaktır.

- Daha önceki bir röportajınızda Çocuk da yaparım, kariyer de...cümlesinin sizin için pek gerçekçi olmadığını ve çocuğa yazık olacağını söylemiştiniz. Şu anda bir kızınız var ve kariyerinize devam ediyorsunuz? İkisini bir arada yürütmekte zorlanıyor musunuz?

N.D: Bu konuda ailemin özellikle de annemin çok yardımı oluyor. Annem ve babam Eskişehir’de oturuyordu. Kızım doğduğunda Tenerife’ye taşındılar benimle. Burada 5 ay kaldıktan sonra yeniden İstanbul’a döndük. Ama hem onlar hem de biz halimizden çok memnunuz.

- Eşinizin menajerliğinizi yapması sizi nasıl etkiliyor?

N.D: Bireysel olarak çok fazla bir değişiklik yaratmıyor. İdari menajer olduğu için takımın yanında fazla değil. Çoğu kez ofiste bulunup işlerini buradan devam ettiriyor.

- İmzanız daha kurumadan, takımla doğru dürüst antrenman dahi yapamadan Beşiktaşla maça çıktınız ve kazandınız...

N.D: Çok fazla zorluk yaşamadım. Kurulu bir düzene adapte olmak her zaman daha kolaydır. Bu yüzden uyum sürecini çok daha kolay atlatırsınız. Uyum sağlamak çok zor olmadı. İyi oynadık ve kazandık.

- Yeni takımınızda hedefleriniz neler?

N.D: Lig 2009 Mayıs’a dek devam ediyor. Kuvvetli bir kadroya sahibiz. Takım ilk 2 yenilgiden sonra maç kaybetmedi. Daha da çok çalışıp başarılı sonuçlar almaya devam etmek istiyoruz.

 

 

'Hamileleğimde yurt dışında olduğum için rahattım'

Sürpriz bir şekilde ulusal takım kampında hamile olduğunu öğrenen başarılı voleybolcu, o dönemde medya tarafından çokça eleştirilmişti. Neslihan, bu yüzden hamilelik dönemini yurtdışında eleştirilerden uzak kalarak geçirmesinin çok daha rahat 9 ay yaşamasına neden olduğunu söylüyor.

 

Neslihan'ın kariyeri

2006-07 Indesit Şampiyonlar Ligi -

En iyi 2. servis atan oyuncu

2006 Dünya Şampiyonası (Japonya) -

En skorer oyuncu

2005-06 Indesit Şampiyonlar Ligi (Final four) -

En skorer oyuncu

2005-06 Indesit Şampiyonlar Ligi - En iyi servis atan oyuncu

2005-06 Türkiye Ligi ikinciliği

2005 Akdeniz Oyunları şampiyonluğu (Almeria)

2004-05 Indesit Şampiyonlar Ligi - En skorer oyuncu ve en iyi servis atan oyuncu

2004-05 Türkiye Ligi şampiyonluğu

2003-04 Top Teams Cup şampiyonluğu

2003-04 Top Teams Cup (Final four) -

MVP ve en iyi servis atan oyuncu

2003-04 Türkiye Ligi şampiyonluğu

2003 Avrupa Şampiyonası ikinciliği (Ankara)

2003 Dünya Kupası (Japonya) -

En iyi 2. skorer, en iyi 2. servis atan oyuncu

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler