Babacan ve Nalbandyan Helsinki'de buluşuyor

Türkiye ile Ermenistan'ın başlattığı "açılım" çerçevesindeki üst düzey diyalog devam ediyor. Dışişleri Bakanı Babacan ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan Helsinki'de başlayacak olan AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda buluşacak.

Yayınlanma: 02.12.2008 - 10:28
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Babacan ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan Helsinki’de de buluşacak.

Türkiye ile Ermenistan’ın başlattığı “açılım” çerçevesindeki üst düzey diyalog, Perşembe günü Helsinki’de başlayacak olan AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı sırasında da devam edecek. Toplantıya katılacak iki ülke Dışişleri Bakanları Ali Babacan ile Edward Nalbandyan arasında ikili bir görüşme yapılacağı bildirildi.

Ermenistan ulusal radyosuna göre, Dışişleri Bakanı Babacan ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Helsinki’de bir araya gelmesi bekleniyor. İki bakan, geçtiğimiz 24 Kasım’da İstanbul’da da büyük yankı yaratan bir görüşme gerçekleşmişti. Bu arada, Edward Nalbandian ile Azeri mevkidaşı Elmar Mammayarov Helsinki’de, Yukarı Karabağ sorununun barışçıl yollardan çözümlenmesi için çaba gösteren AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanları Yuri Merzlyakov (Rusya), Bernard Fassier (Fransa) ve Matthew Bryza’nın (ABD) da hazır bulunacağı bir görüşme gerçekleşeceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler