Hedef bu kez Amerikan gemisiydi

Somalili korsanların eylemleri sürüyor. Korsanlar, bu kez de pazar günü 1055 kişiyi taşıyan büyük bir Amerikan yolcu gemisini Aden Körfezi'nde kaçırmaya çalıştı. Korsanların gemiye ateş açtığı öğrenildi.

Yayınlanma: 02.12.2008 - 11:06
Abone Ol google-news

Uluslararası Denizcilik Bürosu'nun korsan faaliyetleriyle ilgili haberleri duyuran biriminin yöneticisi Noel Choong, 656 yabancı yolcuyla 399 kişilik mürettebatı bulunan Amerikan Oceania Cruises Inc şirketine ait "M/S Nautica" adlı geminin, pazar günü Aden Körfezi'nde saldırıya uğradığını söyledi.

Choong, iki hız teknesiyle gelen 6 korsanın gemiye ateş açtığını, ancak geminin korsanların teknelerinden daha hızlı olduğu için kaçabildiğini kaydetti.

Şirketin internet sitesinde de uluslararası deniz koalisyon gücünün devriye gezdiği koridorda ilerleyen gemiye 8 el ateş açıldığı, ancak kaptanı geminin hızını artırarak teknelerden daha hızlı gitmeyi başardığı belirtildi.

Açıklamada, tüm yolcuların ve mürettebatın güvende olduğu, gemide de herhangi bir hasar meydana gelmediği ifade edildi.

Roma'dan Singapur'a gitmekte olan geminin İtalya, Mısır, Umman, Dubai, Hindistan, Malezya ve Tayland'da mola vererek ilerleyeceği 32 günlük bir seyahat programı olduğu, saldırı esnasında da Mısır'dan Umman'a doğru gittiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon