"Ecevit, bize aydınlığa yönelmeyi öğretti"

DSP’nin onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit'i ölümünün ikinci yılında anma sebebiyle düzenlenen bir panelle katılan DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ancak karamsar olmadığını belirtirken, "Karamsar değiliz. Çünkü Ecevit bize karamsarlığa sığınmayı değil, hep aydınlığa yönelmeyi öğretti." dedi.

Yayınlanma: 02.12.2008 - 11:07
Abone Ol google-news

DSP'nin onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit, ölümünün ikinci yılında, Almanya’nın Frankfurt kentinde Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda adına düzenlenen bir panelle anıldı. Panel, Ecevit’in cenaze törenini içeren “insan ve sevgi seli” slaytın gösterimi ve saygı duruşu ile başladı. Paneli, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Hessen Bölge Teşkilatı Temsilcisi Bektaş Topal açtı. Topal “Ecevit, siyasi yaşamı boyunca halktan ve emekçiden yana bir şahsiyet ve hümanizmi ilke edinmiş bir örnek siyasetçi olarak belleğimiz ve yüreğimizde hep yaşayacaktır” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek, DSP Avrupa Temsilcisi Parti Meclisi Üyesi Mehmet Canbolat, Gazeteci Yazar Yüksel Pazarkaya ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Hessen Bölge Teşkilatı Temsilcisi Bektaş Topal, panele konuşmacı olarak katıldı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek panelde yaptığı konuşmada,Ecevit’in siyasi yaşamına ilişkin tanık olduğu olayları anlatırken, “O, toplumda kadın ve gençlere büyük önem verirdi. Onları sadece dinlemekle kalmaz ve partinin değişik kesimlerinde göreve getirirdi. Milletvekili sayısı bağlamında Türkiye’de kadına en çok yer veren hep o oldu” dedi. Türkiye’deki güncel siyasi gelişmelere de değinen Gülek, “Ülkemiz, maalesef iyi yönetilmiyor. Ancak karamsar değiliz. Çünkü Ecevit, bize karamsarlığa sığınmayı değil, hep aydınlığa yönelmeyi öğretti. Bu öğretisini, DSP’yi bize emanet etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda ve Ecevit’in ışığında laik, çağdaş bir Türkiye’yi korumak için kararlıyız. Zaman umutsuzluk zamanı değil, çaresizliğe sığınmanın değil, zaman mücadele ve inanç zamanıdır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler