Suna Kıraç nörodejenerasyon konferansları

İki yılda bir düzenlenen ve ilki Nisan 2007’de yapılan Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansları’nın üçüncüsü, dünyaca ünlü uluslararası bilim insanları ve uzmanlarının katılımıyla, 24 - 25 Haziran 2011 tarihlerinde Pera Müzesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek.

Yayınlanma: 17.06.2011 - 07:42
Abone Ol google-news

ALS genetiği ile motor nöron biyolojisi ve ALS tedavisinde yeni yaklaşımlar üzerine odaklanacak  “Motor Nöron Biyolojisi ve Nörodejenerasyonda Güncel Konular” başlıklı konferans, beyindeki dejeneratif bozukluklar ve nöral onarımın altında yatan hücresel ve moleküler süreçler konusunda uzmanlaşmış uluslararası 150 nörobilimciyi bir araya getiriyor.

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Nörodejenerasyon Araştırma Laboratuvarı (NDAL) ve Suna ve İnan Kıraç Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen konferans, Prof. Dr. A. Nazlı Başak (NDAL Direktörü), Prof. Dr. Jeffery Macklis (Harvard Üniversitesi Kök Hücre ve Rejeneratif Biyoloji profesörü) ve Dr. Robert Brown (Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölüm Başkanı) başkanlığında düzenleniyor.

3. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı, 7 Nisan 2011’de Pera Müzesi’nin 3. katında ziyarete açılan ve küratörlüğünü New York’taki School of Visual Arts, Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suzanne Anker’in yaptığı, bilim ve sanatı buluşturarak, sanata farklı bir noktadan, bilim penceresinden bakmaya, çağdaş sanatla nörobilim arasındaki güçlü ilişkiyi anlamaya ve sorgulamaya davet eden “Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim” sergisi ile aynı zamanlamada yapıldığından ayrı bir önem taşıyor.

www.skcon.org - www.peramuzesi.org.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler