Çankaya'da "Taşdelen" sürprizi

CHP'de, Sonar'ın yaptığı Çankaya anketinde sürpriz bir isim çıktı. Kamuoyuna henüz açıklanmayan Kasım ayı anketine göre, Çankaya ilçesinde CHP'li seçmenlerin başkan tercihinde ilk sırada eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen yer alıyor. Taşdelen, yüzde 30,9 oy alırken, mevcut başkan Muzaffer Eryılmaz ise yüzde 13,7'de kaldı.

Yayınlanma: 03.12.2008 - 08:35
Abone Ol google-news

Yerel seçimlerde hedef büyüten CHP’de, Murat Karayalçın’ın Ankara adaylığı kesinleşirken, metropol ilçeler için de çalışmalar sürüyor. Parti yönetiminin yerel seçim çalışmaları devam ederken, Sonar A.Ş. tarafından yapılan ve kamuoyuna henüz açıklanmayan “Çankaya Belediyesi İmaj ve Beklentiler Araştırması” dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Söz konusu çalışma ile Çankaya Belediyesi sınırları içinde, yurttaşlar nezdinde, genel seçim parti tercihleri, Çankaya Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP aday tercihleri araştırıldı. Anket çalışması, yüz yüze görüşme tekniği ile yapılırken, araştırmaya Çankaya Belediyesi sınırlarında yer alan, farklı sosyo- ekonomik ve sosyo –demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve mahalle kotalarına göre tesadüfi yöntemlerle seçilmiş bin 700 kişi katıldı.

 

Genel seçimlerde tercih CHP

Ankette, “Bugün bir genel seçim olması halinde hangi partiye oy vereceksiniz?” sorusu soruldu. Ankete katılan deneklerden, yüzde 41,4’ü CHP’yi tercih etti. Ankette AKP yüzde 15,2’de kalırken, MHP 5.0, Kararsızlar yüzde 20.4, Diğer yüzde 3.5, Geçersiz yüzde 6.4, Adaya Göre yüzde 1.2, Söylemem yüzde 6.7 oranında gerçekleşti.


Taşdelen ilk sırada

Ankette, CHP’li seçmenlere Çankaya Belediye Başkan Adaylığı için kimi düşündükleri soruldu. Deneklere, isim hatırlatılmazken katılımcılar kendi tercihlerini ifade ettiler. Buna göre, Çankaya’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan Doğan Taşdelen açık ara önde çıkarken, mevcut başkan Muzaffer Eryılmaz’ın öne çıkan isimler arasında son sırada yer aldı. Deneklerin tercihleri şöyle sıralandı: “Doğan Taşdelen yüzde 30.9, Haydar Yılmaz yüzde 15.6, İbrahim Tez yüzde 14.7, Muzaffer Eryılmaz yüzde 13.7, Fark etmez yüzde 15.8, Fikri yok yüzde 9.3” Anket çalışmasında deneklere yukarıdaki isimlerden hangisinin başkan adayı olması durumunda oy verecekleri de soruldu. Bu soruya eneklerden, yüzde 71.3’ü Doğan Taşdelen, yüzde 60.8’i Haydar Yılmaz, yüzde 58.2’si İbrahim Tez, yüzde 53.4’ü de Muzaffer Eryılmaz yanıtını verdi. Yine bu soruya, deneklerden yüzde 49.2 farketmez, yüzde 17.9’u da cevap yok yanıtı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler