'Petrol üretimi azaltılacak'

Katar Petrol Bakanı Abdullah el-Attiye, Dubai'de düzenlenen bir petrokimya konferansı sırasında yaptığı açıklamada, 17 Aralık'ta yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında petrol üretiminin azaltılması kararının alınacağından emin olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 03.12.2008 - 08:19
Abone Ol google-news

Katar Petrol Bakanı Abdullah el-Attiye, Dubai'de düzenlenen bir petrokimya konferansı sırasında yaptığı açıklamada, Cezayir'in Oran şehrinde düzenlenecek OPEC toplantısında üretim kesintisi yapılacağından emin olunması gerektiğini söyledi.

El-Attiye, ''Fakat (üretim kesintisinin) ne kadar olacağını bilmiyorum, orada tartışacağız'' dedi.

Katar Petrol Bakanı, OPEC'in piyasadaki arz fazlası ham petrol konusunda endişeli olduğunu belirterek, petrol fiyatlarının, varili 70 doların altına düşmesinin petrol ve gaz kapasitesinin artırılması projelerini tehdit ettiğini ifade etti.

''Benim endişem petrol fiyatlarının daha da düşmesi'' diyen El-Attiye, bu durumda birçok projenin ertelenebileceğini belirtti.

 

Petrol fiyatları

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları son 3 yılın en düşük seviyesine kadar geriledikten sonra yükseldi.

ABD tipi hafif ham petrolün Ocak teslimi fiyatı 84 sent artarak varili 47,80 dolara çıkarken, Londra'da Brent tipi petrol de 82 sent değer kazanarak varili 46,26 dolardan satılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler