Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini siyasi ve provokatif bir karar olarak değerlendiren BDP destekli bağımsızlardan, hükümete ve YSK'ye sert tepki gelmesini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 23.06.2011 - 06:34
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Dicle krizi büyüyor


Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesini siyasi ve provokatif bir karar olarak değerlendiren BDP destekli bağımsızlardan, hükümete ve YSK’ye sert tepki geldi. DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk “Halkımız eli kolu bağlı kalmayacaktır” dedi. Kararın geri alınması için Meclis’ten duruma el koymasını isteyen DTK, bağımsızları Meclis’e gitmemeye, halkı ise tepki göstermeye çağırdı.


HÜRRİYET

Kardeşlik turnesi


Solcu kimliğiyle bilinen sanatçı Yavuz Bingöl ile AK Parti'nin seçim şarkısını yapan Özhan Eren, "Kardeşlik için ellerin uzatılmasına katkı sağlamak" amacıyla Anadolu'da birlikte konserler verecekler.


MİLLİYET

Bir tek bizle helalleşmiyor


Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini Milliyet'e değerlendiren Demirtaş, "Başbakan bir tek bizle helalleşmedi. Meclis'e gitmeyiz" dedi.


VATAN

Boykot gerilimi


YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğini iptal eden kararı, Ankara'ya bomba gibi düştü. BDP'nin desteklediği 35 vekil 'Ya hep ya hiç' dedi.


RADİKAL

Dicle'ye baraj Ankara'dan


Yüzde 10 seçim barajını bağımsız olarak aşan Hatip Dicle'ye YSK set çekti. Ancak bu karardan önce 3 partinin vekillik iptalinde hemfikir olduğu ortaya çıktı.


AKŞAM

Bu ne iş birader


Borsa vurgununda şok isimler ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in kayınbiraderi Ali Şener ile G.Saray Kulübü eski Başkanı, işadamı Faruk Süren'in ifadelerine başvurulacak.


SÖZCÜ

Siyasi çıkar için ülkeyi gerdiler


Dicle'nin mahkumiyetine ilişkin yargı kararı seçimden 3 gün önce YSK'ya ulaşmış, buna rağmen seçime girmesine ses etmemişler.


HABERTÜRK

İrlanda modeli


Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi bomba etkisi yaptı. BDP "TBMM'ye gitmeyiz" dedi. Akla, Londra'yı boykot eden İrlandalı milletvekilleri geldi.


SABAH

'3 yıl geçmeden asla olmaz'


YSK: Hatip Dicle'nin cezası mahsup edilse bile infazın üstünden 3 yıl geçmeden seçimde adaylığını koyamaz.


POSTA

Ölümcül hata


Sürekli dayak atan kocasına boşanma davası açıp 2 çocuğuyla babasının yanına yerleşen kadın devlet korumasına alındı. Jandarma, kadına "Kocan çocukları görmeye gelirse mutlaka bize haber verin sizi koruyalım" dedi. Koca geldi, kadın jandarmayı aramayı ihmal etti. Kapının önünde tartışma çıktı ve koca, iki kızının gözleri önünde karısını kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.


BİRGÜN

Meclis'e girmiyorlar!


Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Demokratik Toplum Kongresi, BDP'li vekillere Meclis'e girmemeyi tavsiye etti.


YENİ ŞAFAK

YSK-BDP ortak yapımı


Hatip Dicle'ye Meclis yolunu kapatan karar, gerginliğe neden olurken, BDP ve YSK'nın 'geliyorum' diyen krize el birliğiyle seyirci kaldığı ortaya çıktı: BDP, vekilliğe engel teşkil eden hapis cezasını gizledi. Kararda imzası bulunan hakim, YSK üyesi olmasına rağmen gereğini yapmadı.


ZAMAN

BDP'nin tehdit diline sarılması çok tehlikeli


KCK davasının tutuklu sanığı Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından BDP'lilerden sokağı işaret eden açıklamalar gelmeye başladı. Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk de sert mesajlar verdi. Aydınlar ve hukukçular ise Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını eleştirirken, BDP'lilerin tehdit diline tepki gösterdi: "Her fırsatta insanları sokağa dökmenin kimseye faydası yok."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon