"Başbakan ne istiyorsa yargı o kararı veriyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, YÖK'ün ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni vermemesi kararına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 24.06.2011 - 10:04
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, ÖSYM başkanının istifasını gerektirecek bir durum olmadığını söylemesinden sonra toplanan YÖK Genel Kurulu'nun, ÖSYM başkanı hakkında soruşturmaya gerek olmadığına ilişkin bir karar verdiğini belirterek, "Bu karar Tayyip Erdoğan'ın kararıdır. Tayyip Erdoğan'ın ileri demokrasi kavramı ile ne anlattığı bir kere daha ortaya çıkmıştır. Hukukun üstünlüğünden üstünlerin hukukuna geçiş yapılmıştır. Tıpkı seçim öncesi CHP'nin tutuklu milletvekili adayları için 'seçilmeleri onların parlamentoya girmeleri anlamına gelmez' sözünün ortaya çıkardığı karar gibi Tayyip Erdoğan ne istiyorsa yargı o kararı veriyor, kurumlar o doğrultuda karar alıyor" dedi.

Türkiye'de ismi konmamış "tek lider egemenliğinin" yürürlüğe sokulduğunu savunan Altay, "Kurumlara, yargıya olan güven yok edilmekte, kurumsal ve toplumsal çözülme derinleşmektedir. Bu gidişatın sonu kaostur. Bunun tek sorumlusu da AKP ve onun lideridir" ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler