'Fulya Projesi'ni karalamak isteyen Beşiktaş düşmanıdır

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fulya Projesi ile ilgili bugün basında çıkan haberlere yanıt verdi. Demirören, projenin gerçekleştirildiği Fulya'daki inşaatın içinde düzenlediği basın toplantısında, Fulya Projesi'ni karalamak isteyenlerin Beşiktaş düşmanı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2008 - 16:25
Abone Ol google-news

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, başkan olarak kişiliğine ve soyadına yapılan saldırılar üzerine düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, ''Demirören soyadı, çok büyük ve temizdir. Bu haber Beşiktaşlıyız diye geçinip, dedikodu yapan kişiler tarafından kamuoyuna bir şekilde verilmiştir. Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmem. Beşiktaş camiası bunu çok iyi bilir. Bunlar Beşiktaş üzerine oynanan oyunlardır. 'Ben Beşiktaşlıyım' diyen herkese seslenmek istiyorum. Fulya Projesi'ni karalamak isteyen Beşiktaş düşmanıdır'' dedi.

Demirören, Genel Sekreter Kenan Öner, Yatırımlardan Sorumlu Yönetici İlhan Durusoy ve Avukat Osman Hacıbekiroğlu ile birlikte projenin gerçekleştirildiği Fulya'daki inşaatın içinde düzenlediği basın toplantısında, anlaşmanın mahkemeye intikal ettiği ve gizlilik yönünde anlaşma olduğu iddialarına da değindi.

Yıldırım Demirören, şunları söyledi: ''Bugünkü haber ile ilgili açıklama yapacağım. Birincisi, adı geçen gizli diye anılan mukaveleye. Bu mukavele, kiracımızla yapılmıştır. Ticari itibarı dolayısıyla, kiracımızın ricasıyla mukavelenin dışarı çıkması istenmemiş ve gizlilik maddesi konmuştur. Burada gizli anlaşma yoktur. Beşiktaş'ta yapılan hiçbir şey gizli değildir. Beşiktaş, A.Ş. olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na açığız, dernek olarak da denetlenmekteyiz. Bu anlaşma 13 Ekim tarihinde mahkemeye verilmiştir. Mahkemenin 13 Ekim'de anlaşmayı aldığına dair imzası vardır. 14 Ekim'de de davayı açan karşı grubun anlaşmayı aldığına dair avukatın imzası vardır. 3 Aralık'ta 'Açıklayın' diye çıkılıyorsa, şahsıma ve Beşiktaş üzerine oynanan oyunlar vardır. Müteahhit ile birlikte oluşturduğumuz komisyon, anlaşmazlık olan 2 bin küsur metre karelik alan üzerinde anlaşmazlık belirledi. Her büyük inşaatta bu olmuştur, olmaya devam edecektir. 2 bin metre kare için 6 milyon dolar ön avans aldık. Ama bir şart koştuk. İnşaatı yapan firma, hakkını korumak için bu şartı kabul etti. Ayrıca mahkeme ve bilirkişiye gitmeyi, mahkemenin alacağı karar sonrasında Beşiktaş Kulübü'nün bir alacağı varsa, müteahhit tarafından ödeneceği konusunda da ayrıca anlaştık.''

Başkan Demirören, ''Beşiktaş'ın hakkını sonuna kadar koruyan ve Beşiktaş için uğraşan Yıldırım Demirören ve yönetimiyiz. Beşiktaş'ın istikbali olan bu projeyi engellemeye kimse cesaret edemez. Türkiye'nin en zor şartlarında yaptığımız ihalede, Beşiktaş'ın haklarını koruyacak şekilde hareket ettik. Her şey çok güzel ve çok güzel olacak. Yapılan haberle Yıldırım Demirören ve yönetiminin haksız kazanç sağladığı düşüncesi oluşturulmaktadır'' diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamasının ardından ayağa kalkan Yıldırım Demirören, basın mensuplarının soru sorma isteğini kabul etmedi. Bir basın mensubunun ısrarlı soruları üzerine Demirören, elindeki belgeleri vererek toplantı alanından ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler