Çağlayan imzayı attırdı!

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın "Bombalar haftaya patlıyor. Çok iyi oyuncuları Mersin'e kazandıracağız" dediği Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Mert Nobre ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yayınlanma: 25.06.2011 - 09:47
Abone Ol google-news

Tecrübeli futbolcu, Polat Renaissance Otel'de düzenlenen ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, futbol şube sorumlusu Mehmet Işık ve basın sözcüsü Celal Ata'nın katıldığı törende, kendisini 2 yıllığına kırmızı-lacivert renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Milletvekili seçimlerinde Mersin'den seçilen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, törende yaptığı konuşmada, sonuna kadar Mersin İdmanyurdu'nun arkasında olduğunu ifade etti.

Mersin İdmanyurdu'nun Bank Asya 1. Lig'den büyük bir başarı göstererek, Spor Toto Süper Lig'e yükseldiğini anlatan Çağlayan, ''Mersin İdmanyurdu, Mersin için çok şey ifade ediyor. Kulüp yönetimiyle ilk görüşmemde kendilerine, 'Bilin ki size desteğim seçimle gelmiş birisinin desteği değil, desteğim pazara kadar değil, mezara kadar olacak' demiştim. Mersin İdmanyurdu'na her türlü desteği vereceğim. Öncellikle Beşiktaş'ın milli kalecisi Hakan (Arıkan) kardeşimizi renklerimize kattık. Şimdi de Beşiktaş'ın usta oyuncusu Nobre'yi renklerimize katıyoruz. İnşallah Mersin İdmanyurdu lige çok hızlı girecek ve ligde bir fırtına estirecek. Mersin halkıyla birlikte sonuna kadar Mersin İdmanyurdu'nun yanında olacağız'' diye konuştu.

Bakan Çağlayan, Mersin'de 2013 yılında düzenlenecek Akdeniz Oyunları çerçevesinde Mersin İdmanyurdu'na yeni bir stat yapacaklarını vurgulayarak, ''Mersin İdmanyurdu bu stadyumda çok önemli karşılaşmalar yapacak. 30 bin kişilik bu stadyumda önemli başarılara imza atacak'' dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun şu anda kiralık bir tesiste faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret eden Çağlayan, şöyle devam etti:
''Mersin İdmanyurdu maalesef şu an kiralık tesiste. Kiralık tesiste olduğu için zaman zaman çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyor. Tabii Süper Lig'e çıkmış temsilcimizi böyle kiralık bir tesiste barındırmak doğru olmaz. 70 dönümden fazla bir alan planladık. Güzel antrenman sahaları ve son derece güzel bir spor tesisinin inşaatına başlıyoruz. Bunu da 2012 yılına kadar bitirerek, Mersin İdmanyurdu'muza hediye edeceğiz. Takımımıza sonuna kadar inanıyoruz, güveniyoruz.''

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mert Nobre'nin Mersin İdmanyurdu'nda başarılı olmasını istediklerini belirterek, ''Ben burada nikah şahitliği yapıyorum. Bu nikahın da iyi, verimli evlatlar getirmesini istiyorum. Biliyorsunuz evliliklerden istenen şey güzel çocuklardır. Güzel çocuklardan da kastım Nobre'nin bol gol atması. Transfer Mersin İdmanyurdu'muza hayırlı olsun. Ne olursa olsun Mersin İdmanyurdu'na olan desteğim sonuna kadar devam edecek. Mersin İdmanyurdu, Süper Lig'in korkulu rüyası olacaktır, bunu herkes bilsin. Son derece iddialıyız'' ifadesini kullandı.

Törene, Mersin İdmanyurdu'nun renkleri olan kırmızı-lacivert kravat takarak gelen Bakan Çağlayan, fırsat bulduğunda Mersin İdmanyurdu'nun maçlarını da takip edeceğini söyledi.

"Bakanımın desteği olduğu sürece..."

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın kulüplerine sahip çıktığını söyledi.Kahramanlı, ''Mersin'e gelir gelmez, bizden hiç desteğini esirgemedi. Bize sahip çıktı. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım görevi alırken, kimseden bir katkı almadan takımı 2. Lig'den, Bank Asya 1. Lig'e ve oradan da Süper Lig'e çıkardık. Sayın Bakanım geldikten sonra bize maddi manevi her türlü desteği verdi'' dedi.

Zafer Çağlayan'ı yeni dönemde de Bakan olarak görmek istediklerini aktaran Kahramanlı, ''Hakan'ın ve Nobre'nin transferinin gerçekleşmesinde Bakanımızın büyük katkısı ve desteği vardır. Kendisine teşekkür ediyorum. İyi bir Mersin İdmanyurdu izleyeceksiniz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Mersin İdmanyurdu daha önceki başarısını Süper Lig'de de gösterecektir. Sayın Bakanımın desteği olduğu sürece yapamayacağız bir şey yok. Biz ona güveniyoruz ve ona inanıyoruz'' diye konuştu.

Nobre ile haftalar önce prensipte anlaştıklarını, ancak kulübü Beşiktaş ile olan sorunları nedeniyle tecrübeli futbolcuyu o zaman renklerine katamadıklarını anlatan Kahramanlı, ''Biraz uzun sürdü, ama bugün gerçekleşti. Takımımızda oynamak istediği için kendisine teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun'' ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler