Kadınların seçme ve seçilme hakkı 74. yılında

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 74. yılı yarın düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Elif Loğoğlu, bu amaçla yarın Anıtkabiri ziyaret ederek, Büyük Önder Atatürk'ün kabrine çelenk koyacak.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 07:26
Abone Ol google-news

Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Elif Loğoğlu, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 74. yılı dolayısıyla da bir mesaj yayınladı. Doç. Dr. Loğoğlu, mesajında "Türk kadını haklarını elde etme konusunda dünya kadınına lider olmuştur"dedi.

Loğoğlu, mesajında Atatürk'ün bu hakkı dünya kadınlarından önce vererek kendilerini onurlandırdıklarını belirterek şöyle dedi:  "Türk kadını olarak buna layık olmak, Atamızın bizden beklediği görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek şüphesiz önceliğimizdir.
Toplumumuzda geçmişten günümüze kadın hakları üzerine inceleme yaptığımızda bu haklar verilmiş olmasına rağmen gereğince ve yeterince kullanılamamaktadır.  Türk kadınına 5 Aralık 1934´de atamızın verdiği haklarımızı kullanmak, bizim en tabii hakkımızdır. Kadınların hak ettikleri konuma ulaşmaları için gerekli destek verilmelidir. Çünkü kadınlar hassas, kibar ve duygusal olmasının yanı sıra azimli, kararlı ve güçlüdür. Toplumumuzu ileriye taşıyacak, refaha ulaştıracak yol kadınlarla işbirliğinden geçmektedir. Kadın Hareketi Derneği olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler