Yine birçok kişi işsiz kalacak

İsviçreli Credit Suisse bankası, küresel finansal kriz nedeniyle 5.300 kişiyi işten çıkaracak. Banka yaptığı açıklamada, işten çıkarılacak kişilerin büyük bölümünün yatırım bankacılığı biriminden olacağını belirtti. Bu rakam bankanın küresel çalışma gücünün yaklaşık yüzde 11'ine denk düşüyor.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 08:46
Abone Ol google-news

İsviçreli Credit Suisse bankasının üst yöneticisi Brady Dougan ve diğer üst düzey yöneticilerin, bankanın bu yılki kötü performansı nedeniyle 2008 yılındaki primlerini alamayacağı kaydedildi.

Credit Suisse dördüncü çeyrekte 2,5 milyar dolar zarar edeceğini tahmin ediyor.
Pazartesi günü de İngiltere'de 650 kişiyi işten çıkaracağını açıklayan banka, bu yıl yatırım bankacılığı biriminden 1.800 kişiyi işten çıkardı. Credit Suisse, eylül ayı sonu itibariyle bütün dünyada 50.000 kişiye istihdam sağlıyor.

Bu arada Japonya'nın en büyük aracı kurumu Nomura Holding de Londra'da 1.000 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Banka, eylül ayında iflas eden ABD'li Lehman Brothers'ın bazı birimlerini satın aldıktan sonra ilk kez istihdamda kısıtlamaya gideceğini açıkladı. Bu kararın Lehman Brothers'ın bazı birimlerinin satın alınmasından sonra yapılan iç görüşmede alındığı belirtilen açıklamada, ''mevcut piyasa koşullarında şirketin rekabet edebilme yeteneğini sürdürmesinin sağlanmasının amaçlandığı'' ifade edildi.

Lehman Brothers'ın İngiltere'de 5.000 çalışanı olduğu tahmin ediliyor.
 

100 binden fazla kişi işten çıkarıldı

Öte yandan 1929 yılındaki Büyük Buhran'dan sonra yaşanan en büyük küresel finansal kriz nedeniyle, eylül ayından bu yana finansal kurumlarda 100 binden fazla kişi işinden oldu.
İşten çıkarmada ABD'li Citigroup 52 bin kişi ile başı çekerken, bu bankayı JPMorgan Chase ve Commerzbank izliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler