Küçük mağazalarda bayram hareketliliği

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla orta ve alt gelir grubunun bayram alışverişi için ilk tercihi yerel ölçekli mağazalar oluyor. Mağazalarda ayakkabı 30 ytl, pantolon 15 ytl, kazak 20 ytl, mont 45 ytl'den alıcı buluyor.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 10:18
Abone Ol google-news

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla orta ve alt gelir grubunun bayram alışverişi için ilk tercih olarak yerel ölçekli işletmeleri seçmesi küçük mağazalarda hareketlilik yaşanmasını sağlıyor.

Markasız ürünleri uygun fiyatlarla tüketicinin beğenisine sunan küçük mağazalar, bayram öncesinde müşteri kapma yarışı içerisine giriyor. Bayramı yeni kıyafetlerle karşılamak isteyen yurttaşlar da mağazaları gezerek en kaliteli ürünü en uygun fiyata almaya çalışıyor.

Orta ve alt gelir grubuna hitap eden işletme sahipleri ise, bir yandan küresel mali kriz nedeniyle satış sıkıntısı yaşarken, diğer bir yandan markalı ürünlerle rekabet etmeye çalışıyor.

Adana'da giyim eşyası üretimi ve satış yapan firma sahibi Metin Doğan, dünyada hakim olan küresel mali krizin Türkiye'de de etkisini göstermesi nedeniyle uzun süredir işlerinin durgun olduğunu ifade etti.

Yaklaşan bayram dolayısıyla işlerinde hareketlilik yaşanmaya başladığını belirten Doğan, tüketicilere markalı ürünlerle aynı kalitede kıyafet sunduklarını kaydetti. Doğan, şunları söyledi:
''İşlerimizde ekimden bugüne kadar büyük durgunluk vardı. Ancak bayramın yaklaşmasıyla piyasaların hareketlenmesi bu duruma bir nebze ilaç oldu. Dar gelirli vatandaşların bayram alışverişi için bizleri tercih etmesiyle şu an satışlarımız normal seviyelere ulaştı. Hafta sonunda da daha çok hareketlilik bekliyoruz. Ayrıca, müşterilerimize markalı ürünler kalitesinde kıyafet satıyoruz. Bu sayede alt gelir grubu da çok şık giyinebiliyor.''

Uygun fiyata bayramlıklar

Doğan, yurttaşlara uygun fiyata bayramlık sattıklarını belirterek, erkekler için ayakkabıyı 30 YTL, pantolonu 15 YTL, kazağı 20 YTL, montu 45 YTL'den sattıklarını kaydetti.
Kadınların ise pantolonu 20 YTL, badiyi 10 YTL, montu ise 45 YTL'den alabileceklerini ifade eden Doğan, ''Sunduğumuz ürün çeşitliliği ve düşük fiyat avantajıyla dar gelir grubundaki vatandaşlarımızın bayramlık ihtiyacını en uygun şekilde karşılamasını sağlıyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler