Monster Türkiye internet sitesi yayında

Dünyadaki ilk online kariyer sitesi olan Monster Türkiye'de kullanıma sunuluyor. Monster Türkiye Genel Müdürü Günay Mert, "Monster bütün bu ekonomik koşullara rağmen Türkiye'de yatırım yapmaya devam edecek" diye konuştu. Monster Türkiye'nin cirosunu 20-25 milyon dolar olarak öngördüklerini belirten Mert, şu anda 250 şirketle anlaşmalarının olduğunu, yıl sonuna kadar bu sayıyı bine çıkaracaklarını kaydetti.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 13:32
Abone Ol google-news

Kariyer sitesi Monster'ın Türkiye'de kullanıma sunduğu sitesinin tanıtım toplantısında konuşan Monster Worldwide Dünya Başkan Yardımcısı John Hyland, coğrafi konumu ve etkisi itibariyle Türkiye'nin, 52 ülkede faaliyet gösteren Monster için temel taşı bir ülke olduğunu ve Monster'ın Türkiye'deki yatırımlarına tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.

Türkiye'deki büyük firmaların yüzde 75'inin, işe alacak adaylarını bulmak için online hizmetlerden yararlandığını bildiren Hyland, "Online hizmetler hem çok hızlı hem de çok etkin. Diğer işe alım süreçleriyle kıyaslandığında maliyetleri de çok düşük. Adayların filtre ve kriterlere tabi tutulması işe alım sürecini kolaylaştırıyor" diye konuştu.

 

'Türkiye'de yatırım devam edecek'

Monster Türkiye Genel Müdürü Günay Mert de ekonomik kriz nedeniyle 2009'un işe alım yapan kurumlar ve iş arayanlar için zor bir sene olacağına işaret ederek, "Monster'ın Türkiye'de olma kararı kısa vadeli bir karar değil, daha önceden bazı parametrelere göre alınmış bir karar. O yüzden kriz bu kararı etkilemedi. Monster bütün bu ekonomik koşullara rağmen Türkiye'de yatırım yapmaya devam edecek" diye konuştu.

Monster Türkiye'nin cirosunu 20-25 milyon dolar olarak öngördüklerini belirten Mert, "Bu pastayı büyüteceğiz" dedi.

Mert, şu anda 250 şirketle anlaşmalarının olduğunu, yıl sonuna kadar bu sayıyı bine çıkaracaklarını kaydetti.

Siteye üye 500 bin kişiden 350 bininin CV'sinin de burada yer aldığını dile getiren Mert, gelecek yıl 1 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

İş ilanı vermek isteyen şirketlere 2008 yılında "Deneme paketi" olarak hizmetlerini ücretsiz verdiklerini belirten Mert, 2009'da ise çeşitli fiyatlandırma politikaları ile belirlenmiş paketleri müşterilerine sunacaklarını ifade etti.
 

Monster Global

Dünyadaki ilk online kariyer sitesi olan Monster, 1994 yılında ABD'de Jeff Taylor tarafından kuruldu.

Monster, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya gibi önemli pazarlarda 50'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. S&P 500 indeksinde yer alan kuruluşun hisse senetleri Nasdaq 100'de işlem görüyor.

Monster'ın Dünya çapında 6 bin'den fazla çalışanı olan Monster'ın cirosunun 1,5 milyar doların üstüne çıkması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler