Finansbank'a 470 milyon dolarlık kredi

Finansbank, ihracatın finansmanında kullanılmak üzere 12 ülkeden 20 bankanın katıldığı sendikasyondan 470 milyon dolarlık kredi aldı. Bu kredi, Finansbank'ın kendi koordine ettiği ilk sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 13:33
Abone Ol google-news

Finansbank, 12 ülkeden 20 bankanın katıldığı sendikasyondan 470 milyon dolarlık kredi aldı. Finansbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, reel sektöre yeni bir destek kanalı açmak için alınan bu kredi, Finansbank'ın kendi koordine ettiği ilk sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor.

Kreditör bankaların tercihine göre 226 milyon Avro ve 182.5 milyon dolar olmak üzere iki dilimde alınan sendikasyon kredisinin maliyeti, toplam libor artı yüzde 2, vadesi ise 1 yıl olarak belirlendi.

Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, krizin uluslar arası piyasalardan kredi bulmayı zorlaştırdığı bir dönemde önemli miktarda kredi sağladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bu kredinin, Türkiye'nin beşinci büyük özel bankası olan Finansbank'a uluslararası piyasaların duyduğu güvenin bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Piyasaların bu zorlu döneminde, reel sektöre sağladığımız desteğe devam ederek, yeni bir kredi kaynağı aktarıyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler