"17 terörist etkisiz hale getirildi"

Genelkurmay Başkanlığı geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlarda 3'ü ölü, 14'ü sağ olmak üzere toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 5 teröristin ise teslim olduğunu bildirdi. 7-8 Aralık 2008 tarihleri arasında basın mensupları için Güneydoğu'ya düzenlenecek geziyle bayramda sınır birliklerinin faaliyetlerinin tanıtılacağı da açıklandı.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 10:08
Abone Ol google-news

Haftalık basın toplantısını Genelkurmay Karargahı Şehit Hasan Tahsin Basın Bilgi Merkezi'nde yapan İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürok, ilk olarak 7-8 Aralık 2008 tarihleri arasında Güneydoğu'ya basın gezisi yapılacağını ve bayramda sınır birliklerinin faaliyetlerinin tanıtılacağını açıkladı.

Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması (SEİA) kapsamında, Türkiye ile ABD arasında dönüşümlü olarak icra edilen, Türkiye-ABD 22. Yüksek Düzeyli Ortak Savunma Grubu(YDOSG) toplantısının, Türkiye'nin ev sahipliğinde Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile ABD Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mary Beth Long'un eş başkanlığında devam edildiğini kaydeden Tuğgeneral Gürok, 21 Kasım-5 Aralık 2008 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda 46 iç güvenlik olayının meydana geldiğini bildirdi.

Bu olaylarda 17 patlayıcı maddenin 9 tanesinin güvenlik kuvvetleri tarafından imha edildiğinin altını çizen Tuğgeneral Gürok, 3'ü ölü toplam toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini 5 teröristin ise teslim olduğunu kaydetti.

Teslim olan teröristlerin 7,9,9,10 ve 16 yıldır örgüt içinde faaliyet gösterdiğinin altını çizen Gürok, "Terörle sonuç elde edilemeyeceğini anlamaları nedeniyle kaçmaları dikkat çekicidir" dedi.

Aynı dönem içinde Ağrı ili Cumaçay Bölgesi'nde 19 Kasım 2008 tarihinde bir askeri şehit eden, 5 güvenlik görevlisini de yaralayan teröristlerin takibi sonucu, 2 teröristin Yukarı Pamuktaş Köyü'ne gelerek köylülerden zorla erzak temin etmeye çalıştıkları ve bir kömürlükte saklandıklarının tespit edildiğini söyleyen Tuğgeneral Gürok, "Bölgede operasyonlarını sürdüren güvenlik kuvvetleri 23 Kasım 2008 tarihinde köye yaklaşarak gerekli tedbirleri almış ve bölgedeki bütün vatandaşların emniyetini sağlamayı mütakip teröristlerin teslim olmaları telkin edilmiştir. Teröristlerin çevreye rast gele ateş açması üzerine operasyon başlatılmış ve 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

Tuğgeneral Gürok, bu teröristlerle beraber 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 4 el bombası, 1 adet el telsizi ve 2 sırt çantasının da ele geçirildiğini kaydederek Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelesinin artarak bir kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Bu arada Hakkari'de doğum sonrası durumu ağırlaşan Bedihan Beder adlı bir kadının 1 Aralık 2008 tarihinde saat 22.55'de 3.Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'nca tahsis edilen bir askeri helikopter ile Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini de açıklayan Tuğgeneral Gürak, TSK'nın bütün imkanlarıyla Türk milletinin hizmetinde olduğunu da ifade etti.

Soru cevap bölümünde Aden Körfezinde görev yapan TCG Gökova'nın dün bildirdiği faaliyet raporuna göre iki ayrı olayda Malta Bandıralı M/V Sattar adlı gemive yönelik Skıff ve Dhow tipli küçük surat botlarıyla yapılan tacizin helikopter kaldırılarak önlendiğini söyleyen Tuğgeneral Gürak, korsan olduğu düşünülen grupların Gökova'nın izleme faaliyetiyle beraber uzaklaştığını kaydetti.

24 Mayıs 1993 yılında 33 erin şehit edilmesi, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden'in şehit edilmelerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan İletişim Daire Başkanı Metin Gürak, gerekli tüm askeri yargılamanın yapıldığını ve yargılama safhasının tamamlandığını vurguladı.

Yüksek Askeri Şura'ya şerh konulup konulmadığı ve ve ihraç edilenler içinde Ergenekon ile irtibatlı askerlerin bulunup bulunmadığı yönündeki sorulara da, "gerekli tüm açıklamalar yapılmıştır, bunun dışında size verebileceğimiz bir bilgi yoktur" diye yanıtladı. İsrail'de yapılan Hero insansız izleme uçaklarından 2'sinin geldiğini de açıklayan Tuğgeneral Metin Gürak, "Kabul testlerine devam edilmektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler