Türk: Karar hukuki değil siyasi

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa'da partisince düzenlenen mitinge katıldı. Meclise girdiklerinden beri diyalog çağrıları yaptıklarını belirten Türk, eski DEP milletvekili Leyla Zana'nın 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Türk'e göre, karar hukuki değil siyasi bir karar.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 11:45
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa'nın Suruç ve Birecik ilçesinde, partisince düzenlenen mitinglere katıldı.

Türk, beraberinde bazı milletvekilleriyle Suruç ilçe teşkilatınca Atatürk Caddesi'ndeki mitingde, partililere hitap etti. ''Barış ve demokrasi için yollarda olduklarını'' ifade eden Türk, şöyle devam etti:
''Meclise gittiğimizden beri hep diyalog çağrıları yaptık. Barışın sağlanması için çaba gösterdik. Barış elimizi uzattık. Halkımız için verdiğimiz mücadele karşısında maskeleri düştü. Bizim mücadelemiz bir belediye başkanı olma, parlamentodan maaş alma mücadelesi değil halkımızın dili, tercümanı olmak için oradayız.''

Daha sonra partisinin ilçe binasına geçen Türk, burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla seçim çalışmalarına ara verdiklerini, bayram sonrası tekrar seçim çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

 

Leyla Zana ile ilgili açıklamalar

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa'da eski DEP milletvekili Leyla Zana'nın cezasıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, günümüz dünyasında artık fikir ve düşüncelerin suç olmadığı bir sürecin yaşandığını savundu.

Türk, şöyle devam etti:
''Türkiye'de şu görülüyor ki hukukçular halen resmi ideolojinin etkisi altında ve hala resmi ideolojiyi korumaya yönelik bir refleksi göstermektedir. Şimdi düşüncelerinden dolayı örgüt üyeliğiyle cezalandırılması, gerçekten kabul edilebilir bir durum değildir. Bu siyasi bir karardır, hukuki değildir. Susturmaya yönelik bir karardır. Biz Sayın Zana'nın düşüncelerini sonuna kadar savunacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler