"AKP'yi el ele devireceğiz"

CHP Lideri Deniz Baykal, CHP'nin adayının Murat Karayalçın olduğunu resmen açıkladı. Murat Karayalçın Parti Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmasında AKP'nin ülkeyi geriye götürdüğünü söyleyerek "AKP'nin yerel yönetimlerdeki iktidardan düşürülmesini istediğimi seçim psikolojisinin etkisi altında kalarak söylüyor değilim. Bütün Ankaralılarla birlikte AKP'yi devireceğiz" dedi.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 12:29
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen bir törenle CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday olduğunu resmen açıkladı. Karayalçın törende yaptığı konuşmada, 29 Mart seçimleri için hazırladığı programı, yakın çevresinin "Bizi rakamlara boğma, bir arada olmanın keyfini çıkaralım" tavsiyeleri üzerine bugün açıklamayacağını söyledi.

AKP'nin başta Ankara olmak üzere yerel yönetimlerden uzaklaştırılması gerektiğini belirten Karayalçın, 1950'den bu yana yapılan seçimlerde iki defa genel seçimleri kazanan bir partinin bir sonraki yerel seçimleri kaybettiği tespitinde bulundu.

Karayalçın, bir dinleyicinin "Doğan Taşdelen'le el ele" diye laf atması üzerine, "Bütün yol arkadaşlarımızla birlikte olacağız tabi ki. AKP iktidardan düşürülmelidir" diye yanıt verdi.
"Aynı yerde durarak aynı, söylemi söyleyerek AKP'yi deviremeyiz" diyen Karayalçın şöyle devam etti:

"Çünkü hükümetin düşürülmesinden yanaysanız, AKP'nin uygulamalarının yanlış olduğunu söylüyorsak işe yerel yönetimlerden başlamamız gerekmektedir. Türkiye'de bir anlayış var. Bu önümüzdeki seçim için de geçerlidir. Sorun, sorunun çıktığı yerden çözülmelidir. Sorun 1994 yerel seçimlerinde başlamıştır. Bu sorunun çözümüne yerel yönetimlerden başlamalıdır. Amacı ve inancı değiştirmeden, durulan yeri ve söylemi değiştirerek, yeni dinamikler yaratarak projeler ortaya koymalıyız. Bunu durumdan görev çıkartarak söylüyorum. Ben öyle yaptım, durumdan görev çıkarttım. Amaç; başta Ankara olmak üzere AKP'yi yerel yönetimlerden düşürmek ise böyle bir görev kutsal bir görevse, gerisi ayrıntıdır."



"Gökçek tıpış tıpış gidecek"


Karayalçın, Baykal'la yerel seçimler için ilk defa 15 Ekim'de görüştüğünü belirterek, "O görüşmeye 15 Ekim Mutabakatı diyorum. 15 Ekim Mutabakatını, o görüşmeyi biraz önce dile getirdiğim anlayış çerçevesinde son derece yaşamsal proje olarak görüyorum. Herkesi 15 Ekim görüşmesini değerlendirmeye ve o anlayışın gereğini yerine getirmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Salondakilere "Yardımınızı istiyorum, desteğinizi talep ediyorum. Hayır duanızı istiyorum ve Allah yolumuzu açık etsin diyorum" diye konuşan Karayalçın, hiçbir etnik inanç, hiçbir siyasi düşünce ayrımı yapmadan, Ankaralıları bölmeden ve böldürmeden bütün yola çıktıklarını belirtti.

Karayalçın, CHP İl Başkanı'nın "29 Martta Belediyenin tepesine helikopterle, elimizde CHP bayrağıyla ineceğiz" ineceğiz sözlerini anımsatarak, "Kapıdan mı gireriz, bacadan mı gireriz, tepeden mi ineriz, helikopterle mi gideriz ona bakarız. Onu bilmiyorum ama nasıl gidileceğini ve kimin gideceğini biliyorum. Melih Gökçek'in gideceğini hem de tıpış tıpış gideceğini söylüyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler